Γιάννης Λουκάκος: «Steak» από κουνουπίδι με γιορτινό ρύζι μπασμάτι - οι vegan καλεσμένοι σας θα το λατρέψουν (βίντεο)

Φτιάξτε ένα δημιουργικό και vegan πιάτο με κουνουπίδι και ρύζι!

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

2 φέτες κουνουπίδι

400 γρ. ρύζι των Χριστουγέννων

ξύσμα λάιμ

Για το κουνουπίδι

300 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε χοντρή φέτα (2 φέτες των 2εκ. περίπου)

40 γρ. ελαιόλαδο

6 γρ. χαρίσα

6 γρ. σούμακ

50 γρ.  βούτυρο

αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σερβίρουμε με το γιορτινό ρύζι μπασμάτι και από πάνω το μαγειρεμένο κουνουπίδι.

Για το κουνουπίδι

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks». Αλατίζουμε και καρυκεύουμε τη μία πλευρά και ξεκινάμε το σοτάρισμα με τη λευκή επιφάνεια να ακουμπάει στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το «steak» στα 2/3 του, έτσι ώστε όταν το γυρίσουμε να μη χρειαστεί να σοταριστούν πολύ ώρα τα μπαχαρικά και πικρίσουν.

Αφού γυρίσουμε το κουνουπίδι, καρυκεύουμε και την άλλη πλευρά που έχει πλέον ένα σκούρο καβουρδισμένο καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το καυτό βούτυρο πάνω στο κουνουπίδι συνεχόμενα μέχρι να περάσει το άρωμα του καλά μέσα στο κουνουπίδι.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ