Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 - μέχρι πότε μπορείτε να τα πληρώσετε

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Παράλληλα, από το υπουργείο επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τη νέα προθεσμία.

Σημειώνεται πως με αφορμή ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί προς την ΑΑΔΕ, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ έχει δηλωθεί ακινησία του οχήματος, πηγές προσκείμενες στην ΑΑΔΕ δήλωσαν ότι «εάν έχει δηλωθεί το όχημά εμπρόθεσμα σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας.

Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».

Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. μπορούν να τα πληρώσουν είτε απευθείας μέσω web banking σκανάροντας το μοναδικό QR Code που θα έχει το ειδοποιητήριο ή εισάγοντας τον κωδικό πληρωμής επιλέγοντας την εφαρμογή της τράπεζας τους για να ολοκληρώσει την πληρωμή. Και φέτος υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας στο ταμείο της τράπεζας.

Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα τους επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα τους. Αντίθετα όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τέλη και να μην κινδυνεύουν από πρόστιμα, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ