Ο Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί: Λαχταριστή σπανακόπιτα με kale, ανθότυρο και quinoa

Φτιάξτε την σήμερα που έχουμε γιορτή! 

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • γέμιση
  • 80 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 280 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. πράσο, σε ροδέλες  
  • 600 γρ. σπανάκι, σε μέτρια κομμάτια
  • 400 γρ. κέιλ, σε μέτρια κομμάτια
  • 80 γρ. κινόα λευκή, ωμή
  • 240 γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια
  • 20 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 4 τμχ. αυγά
  • 280 γρ. ανθότυρο
  • 10 γρ. αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΣΠΑΝΑΚΙ
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
  • ΠΡΑΣΟ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα

  • Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του.
  • Το λαδώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο λαδώνοντας τα ένα-ένα.
  • Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

  • Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, δυναμώνουμε τη φωτιά και βάζουμε στην κατσαρόλα όσο σπανάκι και κέιλ χωράει.
  • Αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του το σπανάκι και το κέιλ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το σπανάκι και το κέιλ.
  • Τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τ΄ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ