Για προπόνηση ο Τζόκοβιτς λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου - «Είμαι ευγνώμων» (φωτό & βίντεο)

Παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του, να αγωνιστεί δηλαδή στο Australian Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφέθηκε ελεύθερος από το ξενοδοχείο κράτησης στο οποίο κρατείτο τις τελευταίες ημέρες και μετέβη στο κεντρικό κορτ της «Rod Laver Arena», προκειμένου να προπονηθεί για πρώτη φορά από τότε που έφτασε στην Αυστραλία.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που δικαίωσε τον Σέρβο τενίστα, και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει καμφθεί και σκέφτεται να ανακαλέσει τη βίζα του και να τον απελάσει.

Ο Τζόκοβιτς δημοσίευσε στο twitter φωτογραφία του από την προπόνηση και τόνισε ότι, παρά τα όσα συνέβησαν, παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του, να αγωνιστεί δηλαδή στο Australian Open.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και την ευγνωμοσύνη του για όσους τον στήριξαν κατά τα πρωτοφανή γεγονότα των τελευταίων ημερών.

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά τα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να ανταγωνιστώ το Australian Open. Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε μπροστά στους καταπληκτικούς οπαδούς», τόνισε.

Σε άλλο tweet του ανέφερε: «Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους που σταθήκατε μαζί μου σε όλο αυτό και με ενθαρρύνατε να παραμείνω δυνατός».

Η οικογένεια του Σέρβου παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, όπου η μητέρα του Ντιγιάνα χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση ως «τη μεγαλύτερη νίκη της ζωής του». «Η αλήθεια και η δικαιοσύνη μίλησαν.

«Ήταν μια τεράστια πρόκληση για εμάς ως οικογένεια. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να συμμορφωθούμε με όλα τα πρωτόκολλα. Είμαστε πολύ συναισθηματικοί και είναι πολύ δύσκολο για εμάς να υπερασπιστούμε τον Νόβακ χωρίς να προσβάλλουμε κανέναν», είπε ο αδερφός του Τζόκοβιτς, Τζόρτζε, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οικογένεια του στο Βελιγράδι.

«Η αλήθεια και η δικαιοσύνη βγήκαν στο φως και με το παρόν θέλω να ευχαριστήσω το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και τον δικαστή Κέλι, ο οποίος ήταν αμερόληπτος και ουδέτερος καθώς έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα από τότε που προσγειώθηκε ο Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, συμπεριλαμβανομένου του εκφοβισμού που υπέστη».

Η μητέρα του, Ντιγιάνα, τόνισε: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας Νόβακ. Πάντα αγωνιζόταν για δικαιοσύνη. Δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Πήγε εκεί για να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Αυτή η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Υπήρξε ένα φάσμα συναισθημάτων: λύπη, φόβος, απογοήτευση.

Υπήρχαν στιγμές που δεν είχε μαζί του το κινητό. Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον κόσμο που στάθηκαν όρθιοι και τον στήριξαν στη Μελβούρνη μπροστά σε αυτό το λεγόμενο ξενοδοχείο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του στην καριέρα του, είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε Grand Slam».

Θέλω να ευχαριστήσω το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και τον δικαστή (σ.σ. Αντονι) Κέλι, ο οποίος ήταν αμερόληπτος και ουδέτερος, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεγονότα από τη στιγμή που ο Νόβακ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, συμπεριλαμβανομένου του bullying που υπέστη», τόνισε ο αδελφός του «Νόλε», Τζόρτζε Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ