''Οι ένστολοι θα επιμείνουν''

Ένα άρθρο του Νίκου ΚακαρίκαΜε ιδιαίτερο δυναμισμό, παλμό και μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Περίπου 5000 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού σώματος από όλη την Ελλάδα διεμήνυσαν προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν πρόκειται να δεχτούν τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις απολαβές τους.

Ένα άρθρο του Νίκου Κακαρίκα

Με ιδιαίτερο δυναμισμό, παλμό και μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Περίπου 5000 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού σώματος από όλη την Ελλάδα διεμήνυσαν προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν πρόκειται να δεχτούν τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις απολαβές τους.

Μαζί με τους εργαζόμενους στα σώματα Ασφαλείας ήταν και βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ρένα Δούρου, ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Μανώλης Γλέζος, ο Πάνος Καμμένος και ο Τέρενς Κούϊκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, η οποία έλαβε και το θερμότερο χειροκρότημα. Οι περισσότεροι ομιλητές ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής της ΝΔ Δημ. Κυριαζίδης, πρώην συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες πως όταν έρθουν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση τασσόμενος υπέρ των αιτημάτων των ενστόλων.

Oι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών με δεκάδες βουλευτές της αντιπολίτευσης να βρίσκονται στην κεφαλή της πορείας. Έξω από τη Βουλή μάλιστα έστησαν αυτοσχέδιες κρεμάλες και ένστολοι από την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική και το Λιμενικό πέρασαν θηλιές στους λαιμούς τους, υποστηρίζοντας,  με αυτή την συμβολική κίνηση, πως τα νέα μέτρα τους καταδικάζουν σε θάνατο και πλήρη απαξίωση.

Πηγή: www.protagon.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ