18χρονος σκότωσε τον πατέρα του πρώην κοριτσιού του - την πολιορκούσε με εκατοντάδες μηνύματα, ώσπου όρμησε σπίτι της (φωτό)

Την περίμενε έξω από την δουλειά της και μετά πήγε σπίτι της

Ένας 18χρονος που μαχαίρωσε 12 φορές τον πατέρα της πρώην κοπέλας του στον κήπο του σπιτιού του, στη Βρετανία, καταδικάστηκε για φόνο.

Ο Levi Westhead επιτέθηκε στον Mark Webster, 50 ετών, στο σπίτι του στο Blackpool στις 23 Ιουλίου πέρυσι, με τον νεαρό να κρύβεται σε γειτονικό κήπο, όπου και συνελήφθη από τις αρχές.

Σύμφωνα με το BBC το δικαστήριο του Preston Crown έκρινε ότι ο 18χρονος είχε σχέση με την 16χρονη κόρη του θύματος για 18 μήνες και πως οι δυο τους είχαν χωρίσει πρόσφατα.

Βάσει των όσων ακούστηκαν στη δίκη που κράτησε δύο εβδομάδες ο Westhead είχε λάβει προειδοποίηση από την αστυνομία για παρενόχληση της πρώην κοπέλας του.

Διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργούσε ψευδείς λογαριασμούς, προσπαθώντας έτσι να επικοινωνήσει μαζί της, είπε η αστυνομία.

Υλικό από κάμερες ασφαλείας που προβλήθηκε στο δικαστήριο  έδειχνε τον Westhead έξω από το χώρο εργασίας της πρώην του στην Albert Road στο Blackpool.

Εθεάθη να την περιμένει και να προσπαθεί να της μιλήσει μετά από περίπου 300 «ανελέητα μηνύματα και τηλεφωνήματα» που τις είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα, είπε ακόμα η αστυνομία.

Ο Westhead έφτασε στο σπίτι της οικογένειας Webster στη λεωφόρο Carsluith αργότερα το ίδιο βράδυ οπλισμένος με μαχαίρι. Χτύπησε την εξώπορτα απαιτώντας να δει την πρώην κοπέλα του, αλλά ο πατέρας της αρνήθηκε να τον αφήσει να μπει.

Στη συνέχεια, ο Westhead πήγε στον πίσω κήπο, όπου σημειώθηκε «καβγάς» και ο κύριος Webster  μαχαιρώθηκε. Ένα κουζινομάχαιρο, που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν το το όπλο της δολοφονίας, βρέθηκε στο σημείο. Ο κ. Webster μαχαιρώθηκε 12 φορές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αργότερα πέθανε από τραύματα που έφερε στο στήθος του.

Σε δήλωση μετά την ετυμηγορία, η οικογένειά του είπε: «Παρά την καταδίκη, δεν θα φέρει πίσω τον Web, ούτε θα απαλύνει τον πόνο που δεν ήταν μαζί μας. Ο θάνατός του ήταν τόσο περιττός».

Η Det Ch Insp Jane Webb είπε: «Πρόκειται για μια εντελώς τραγική περίπτωση όπου ένας πολύ αγαπημένος σύζυγος και πατέρας προστάτευε απλώς την οικογένειά του όταν μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου». Ο Westhead θα καταδικαστεί στις 17 Μαρτίου.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ