Δολοφονία 19χρονου Άλκη: 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση φέρεται να το έσκασε από τη χώρα (βίντεο)

Τι αναφέρουν οι πληρφορίες

Εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, με 20χρονο Αλβανό, να φέρεται πως διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ειδικότερα σύμφωνα με το thestival, ο 20χρονος, που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Δείτε επίσης: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την οπαδική βία: Έρευνά με εφόδους σε γραφεία αθλητικών συνδέσμων (βίντεο)

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

 

Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος» είπαν νωρίετρα πηγές του υπουργείου στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας».

Αλέξης Κούγιας: "Φοβάμαι ότι κάποιοι από τους δράστες θα τη γλιτώσουν"

Ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου και τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν ελεύθεροι τουλάχιστον έξι με επτά άτομα που έχουν διαπράξει ανθρωποκτονία από πρόθεση ή απόπειρα ανθρωποκτονίας, χωρίς "να κουνιέται φύλλο".

Επίσης, επικρίνει την Αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο έχει διεξαγάγει την έρευνα στον χώρο όπου βρέθηκαν τα όπλα και το γεγονός ότι για όλα όσα βρέθηκαν ως κάτοχος κατηγορείται ένα άτομο. Μαζί του η εγκληματολόγος Χριστίνα Ζαραφωνίτου και ο γ.γ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Νίκος Κορομηλάς.

Σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων της πόλης και της αστυνομίας

Σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υπό τον προϊστάμενό της Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, και τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων της πόλης αλλά και της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θεόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Φώτης Θέος. Από πλευράς αστυνομίας συμμετέχουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Ειδική επιχείρηση σε συνδέσμους οπαδών ομάδων στην Αττική, πραγματοποίησε χθες η ΕΛΑΣ. Σε σύνδεσμο που βρίσκεται στην περιοχή της Ομόνοιας εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, μαχαίρι, τσεκούρι, κοντάρια, καδρόνια με βίδες και φωτοβολίδες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν έρευνες σε Ομόνοια, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους και Ίλιον.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, σε σύνδεσμο οπαδών στην Ομόνοια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ: Μαχαίρι, τσεκούρι, 2 μη ενεργοποιημένες φωτοβολίδες, 15 ξύλινα και ένα 1 μεταλλικό κοντάρι, 8 ξύλινα καδρόνια με βίδες, 14 κράνη μοτοσυκλέτας, 6 σπρέι βαφής διαφόρων χρωμάτων, 11 καπνογόνα-βαρελάκια και σύστημα καταγραφής εικόνας.

Αναβλήθηκε το αυτόφωρο των δύο υπεύθυνων συνδέσμων

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες, υπεύθυνοι ισάριθμων συνδέσμων οπαδών, κατά την παράλληλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 24ωρο, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους και ήρε την κράτησή τους.

 

 

Τόσο ο 43χρονος όσο και ο 36χρονος κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων, που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, καθώς στους χώρους των συνδέσμων, ένας στην ανατολική κι ο άλλος στη δυτική Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- μαχαίρια, λοστοί, μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα κ.ά. Επιπλέον, ο 43χρονος διώκεται για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια.

Οι δίκες τους προσδιορίστηκαν να γίνουν τις επόμενες μέρες. Συνολικά έγιναν έρευνες σε 13 συνδέσμους οπαδών, διαφόρων συλλόγων της πόλης και σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ