Πυρκαγιά στο πλοίο: Πληροφορίες για 10 αγνοούμενους - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιβατών (φωτό - βίντεο)

Στην Κέρκυρα όπου θα καταπλεύσουν θα γίνει η καταμέτρηση των επιβαινόντων του φλεγόμενου πλοίου, καθώς υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους.

Πληροφορίες ότι υπάρχουν 10 αγνοούμενοι ανάμεσα στους επιβαίνοντες του πλοίου Εuroferry Olympia που τυλίχθηκε τα ξημερώματα στις φλόγες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, λίγo μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μετέφεραν ανώτατες πηγές του Λιμενικού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ενδεχομένως να υπήρχαν επιβάτες που κοιμούνταν στον γκαράζ και δεν είναι γνωστό κατά πόσο πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το πλοίο.

 

 

Ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης. Στη θαλάσσια περιοχή, όπου σημειώθηκε το συμβάν έσπευσε το πλοίο "Ελυρος", η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία.

ΦΩΤΙΑ ΠΛΟΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Να σημειωθεί πως ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες. Το πλοίο μετέφερε επίσης 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου "οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες".

 

 

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών

Τον φόβο ότι μπορεί να μην σώθηκαν όλοι οι επιβάτες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia εξέφρασε επιβάτης του πλοίου που τυλίχθηκε στις φλόγες. 

"Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους, συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί πρέπει να υπήρχαν άτομα που κοιμόντουσαν στο γκαράζ", ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο.

 

 

Από την πλευρά τους κάτοικοι της Κέρκυρας λένε πως από το νησί φαίνεται πυκνός μαύρος καπνός, ενώ νωρίτερα ακούστηκαν και εκρήξεις. Σε φωτογραφία που μετέδωσε η εκπομπή του ΣΚΑΙ, "Σήμερα" από κάτοικο της περιοχής, φαίνεται πυκνός μαύρος καπνός στον ουρανό να βγαίνει από το πλοίο που φλέγεται.

Όπως περιέγραψε ο κάτοικος, ο καπνός "σκέπασε" μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και της Κέρκυρα. Ο ίδιος, σημείωσε πως νωρίτερα ακούγονταν και εκρήξεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ