Η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας Maria Vladimirovna απευθύνει δραματική έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία - «αγωνία & θλίψη» (φωτό)

«Είμαι πεπεισμένη ότι όλοι οι λαοί που ανήκουν ιστορικά στον πολιτισμικό χώρο της πρώην Πανρωσικής Αυτοκρατορίας ενώνονται με την έννοια της Πατρίδας»

Η νέα πριγκίπισσα της Ρωσίας Rebecca Victoria Romanoff - ο γάμος της οποίας ήταν ο πρώτος βασιλικός που έγινε στην Αγία Πετρούπολη μετά από 100 χρόνια - μοιράστηκε στη σελίδα της στο Instagram το μήνυμα της πεθεράς της Μεγάλης Δούκισσας Maria Vladimirovna, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα στην φωτογραφία βλέπουμε την Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας, την Rebecca Virginia Bettarini, η οποία υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν παντρευτεί τον αγαπημένο της αλλαξοπίστησε σε Ορθόδοξη και πήρε το όνομα Victoria Romanova, και τον σύζυγο της τελευταίας και μοναχογιό της πρώτης, τον Μέγα Δούκα George Mikhailovich.

Στην εικόνα οι δύο γυναίκες φορούν μαντήλια στα μαλλιά τους ενώ και οι τρεις τους κοιτούν προς το πλάι με σοβαρό βλέμμα.

Στην ανάρτηση, την οποία και υπογράφει η  Maria Vladimirovna, αναφέρονται τα εξής:

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Πατρίδα μας προκαλούν ακραία αγωνία και βαθιά θλίψη.

Αναγνωρίζοντας πλήρως την ανεξαρτησία και την κυριαρχία όλων των κρατών που σχηματίστηκαν μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, είμαι πεπεισμένη ότι όλοι οι λαοί που ανήκουν ιστορικά στον πολιτισμικό χώρο της πρώην Πανρωσικής Αυτοκρατορίας ενώνονται με την έννοια της Πατρίδας στην υψηλότερη πνευματική και πολιτιστική έννοια της λέξης.

Είναι τρομερό και οδυνηρό να βλέπεις πώς χύθηκε για 8 χρόνια το αίμα των αδελφών και εκείνουν που οι πατέρες, οι παππούδες και οι προπαππούδες μας, μαζί,  υπερασπίστηκαν την κοινή πατρίδα, πώ πέθαναν και υπέφεραν ειρηνικοί πολίτες, πώς έχυσαν οι γονείς απαρηγόρητα δάκρυα πάνω από τα φέρετρα των παιδιών τους. Τώρα η εξέλιξη αυτών των γεγονότων έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές.

Ο Ρωσικός Αυτοκρατορικός Οίκος δεν θεωρεί ότι δικαιούται να κάνει δηλώσεις πολιτικής φύσης, επειδή στις σύγχρονες συνθήκες δεν έχουμε πλήρεις πληροφορίες που να μας επιτρέπουν να κάνουμε τέτοιες εκτιμήσεις χωρίς τον κίνδυνο ακούσιας βλάβης.

Αλλά είμαστε ακράδαντα πεπεισμένοι και θα επιβεβαιώνουμε πάντα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία, όλοι οι λαοί που τις κατοικούν, δεν μπορούν να είναι εχθροί. Αυτό είναι τόσο τερατώδες και αφύσικο όσο η αμοιβαία εξόντωση του άλλου από μέλη της ίδιας οικογένειας.

Εγώ, ο γιος μου και διάδοχός μου ο Μέγας Δούκας Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς και η σύζυγός του, η Γαληνοτάτη Δούκισσα Βικτόρια Ρομάνοβνα, προσευχόμαστε για την ταχεία εδραίωση της ειρήνης.

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες σε όσους τώρα καταβάλλουν προσπάθειες για να αποτρέψουν τον πόλεμο και να παρέχουν βοήθεια στα θύματα - τους τραυματίες, αυτούς που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, τους πρόσφυγες. Είθε ο Παντοδύναμος Κύριος να σώσει τους λαούς μας και να τους ελευθερώσει από την αδελφοκτόνο έχθρα.

Ποια είναι η  Maria Vladimirovna 

Η Μεγάλη Δούκισσα Maria Vladimirovna Ρωσίας (Великая Княгиня Мари́я Влади́мировна Рома́нова/, 23 Δεκεμβρίου 1953 -) είναι κόρη του Μέγα Δούκα Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς της Ρωσίας και τιτουλάρια αυτοκράτειρα της Ρωσίας.

Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1953 στη Μαδρίτη, και είναι το μοναδικό παιδί του Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς μεγάλου δούκα της Ρωσίας και της Λεονίδα Μπαγκρατιόν πριγκίπισσας του Μουκράνι.Ανάδοχοι της είναι ο Νικόλαος των Χόεντσολερν-Ζίγκμαρινγκεν πρίγκιπας της Ρουμανίας και η Ιωάννα της Σαβοΐας βασίλισσα της Βουλγαρίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? (@royalsaddicted)

Η Μαρία εκπαιδεύτηκε στο Runnymede College στη Μαδρίτη και στο Παρίσι πριν σπουδάσει ρωσική ιστορία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 παντρεύτηκε τον Φραγκίσκο-Γουλιέλμο των Χόεντσολερν πρίγκιπα της Πρωσίας, στη Μαδρίτη.Μαζί απέκτησαν ένα παιδί, τον George Mikhailovich. Το ζευγάρι χώρισε το 1982, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Το διαζύγιο εκδόθηκε επίσημα στις 19 Ιουνίου 1985.

Η Maria ζει στη Γαλλία και την Ισπανία. Μιλάει εκτός από την μητρική της γλώσσα Ρωσικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και μιλά επίσης λίγα Γερμανικά, Ιταλικά και Αραβικά.

 

Ποιοι είναι ο Mikhailovich Romanov και η Rebecca Victoria

Η 49χρονη Ιταλίδα είναι lobbyist και συγγραφέας, ενώ ο προπάππους του Mikhailovich, ο Μέγας Δούκας Kirill Vladimirovich έφυγε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της επανάστασης των Μπολσεβίκων. 

Ήταν ξάδερφος του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β,, ο οποίος σκοτώθηκε από τους επαναστάτες, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του το 1918. Σημειώνεται ότι η δυναστεία των Romanov κυβέρνησε τη Ρωσία για περισσότερους από τρεις αιώνες πριν ο Νικόλαος Β παραιτηθεί στις αρχές του 1917.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ