«Ξημερώνει Κυριακή»: Θρυλικά τραγούδια από τη δεκαετία του ’70 αναβιώνουν στον «Ελληνικό Κόσμο» με Αρζόγλου, Κουμιώτη, Μπάση


Ο ελληνικός δίσκος του 1969, «Ο Δρόμος», κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Αφού κυκλοφόρησε από την Lyra δεκαετίες πριν αποτελώντας ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ για την ελληνική αγορά, οι πωλήσεις του κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 3.500.000 αντίτυπα. Απέκτησε, μάλιστα, τον τίτλο του πρώτου ελληνικού δίσκου που έγινε ποτέ χρυσός με τις αντίστοιχα «χρυσές» ερμηνείες των Γιάννη Πουλόπουλου, Ρένας Κουμιώτη και Πόπης Αστεριάδη, ενώ μετά από έναν χρόνο, ανέβηκε στο θέατρο με τους ίδιους συντελεστές στο «Παξινού», οπότε όμως «κυνηγήθηκε» από τη λογοκρισία λόγω των κρυμμένων πολιτικών νοημάτων του.



Σήμερα, με αφετηρία τα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου που ξεχώρισαν στους δύο δίσκους «O Δρόμος» και «Μίλα μου για τη λευτεριά», παρουσιάζεται η παράσταση «Ξημερώνει Κυριακή» στο «Θέατρον». Όπως γράφει το tospirtonet, με τη σύμπραξη γνωστών ηθοποιών -Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης- και με τις ερμηνείες της Ρένας Κουμιώτη και του Δημήτρη Μπάση, τα τραγούδια της μουσικοθεατρικής  αυτής παράστασης δίνουν μία γεύση Ελλάδας του σήμερα και του χθες, όπου η απόγνωση και ο θυμός συμβαδίζουν -όπως φαίνεται ήδη από τότε- με τη μαχητικότητα και την ελπίδα.




Τα κείμενα της παράστασης υπογράφουν ο Παναγιώτης Μπρατάκος και η Μάρω Μπουρδάκου και το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση από 26 Φεβρουαρίου και για δώδεκα παραστάσεις.



Συμπράττουν: Σπύρος Κλείσσας, Fide Koksal, Γιώργος και Σταύρος Μυλωναδάκης, Δήμητρα Σταθοπούλου, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Σπύρος Περδίου, Κέλυ Γιακουμάκη. Την ορχήστρα διευθύνει ο Νάσσος Σωπύλης. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης και τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κωνσταντίνος Φασιλής.

Info: Από 26 Φεβρουαρίου 2014. «Ξημερώνει Κυριακή». «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ