Tέλος το Instagram από σήμερα στη Ρωσία - δάκρυα των Influencers και μεγάλη απώλεια εσόδων (φωτό - βίντεο)

Το Κρεμλίνο κατηγορεί την πλατφόρμα κονωνικής δικτύωσης για υποκίνηση βίας κατά των Ρώσων... 

To Instagram, η πλατφόρμα κονωνικής δικτύωσης που ανήκει στον αμερικανικό κολοσσό Meta, δεν είναι πλέον προσβάσιμο στην Ρωσία, καθώς το Κρεμλίνο το κατηγορεί για υποκίνηση βίας κατά των Ρώσων για την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Από σήμερα το πρωί η εφαρμογή Refresh δεν λειτουργεί στο Instagram, το οποίο δεν είναι πλέον προσβάσιμο χωρίς VPN.

Το Instagram βρίσκεται πλέον στην λίστα των ιστόποτων «περιορισμένης πρόσβασης», η οποία δημοσιεύθηκε από το ρωσικό όργανο ελέγχου και λογοκρισίας των τηλεπικονωνιών και των μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor.

Στην λίστα περιλαμβάνονται τα δίκτυα Facebook και Twitter και πολλά μέσα ενημέρωσης που επικρίνουν το Κρεμλίνο αναφέρει το ΑΠΕ.

Κλάματα των Ρώσων Influencers 

Μερικοί από τους πιο διάσημους influencers της Ρωσίας ξέσπασαν σε δάκρυα αφού έμαθαν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεσπίζει απαγόρευση του Instagram εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου της χώρας του με την Ουκρανία.

 

 

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, μόλις λίγες ημέρες αφότου το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί "υποκίνηση βίας κατά των Ρώσων".

Προτού περιοριστούν οι λογαριασμοί τους, δημοφιλή δημόσια πρόσωπα έκλαψαν με την είδηση στις τελευταίες τους αναρτήσεις σε βίντεο, με μία να λέει ότι ένιωθε σαν να της "αφαιρούσαν" τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

"Δεν φοβάμαι να παραδεχτώ ότι δεν θέλω να σας χάσω", είπε η 36χρονη Ρωσίδα ριάλιτι τηλεπερσόνα Olga Buzova στους 23,3 εκατομμύρια θαυμαστές της, σύμφωνα με το Insider.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ