To Eirinika για ρακές με τον Μιχάλη Χάσικο, τον άρχοντα της Ρεθυμνιώτικης γαστρονομίας (φωτό & βίντεο)

Το «Hasika» είναι βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο

Το Eirinika συνάντησε στο Ρέθυμνο, τον μοναδικό Μιχάλη Χάσικο, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Hasika, η Ελλάδα σε μπουκιές».

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου θα γράψει σε ανάρτησή της για την συνάντησή της με τον Έλληνα σεφ: «Με τον Μιχάλη Χάσικο , άρχοντα της Ρεθυμνιώτικης γαστρονομίας , τα «ήπιαμε»χθές -Ρακή η τσικουδιά 35 , το ποτό που δεν πίνεις ποτέ μοναχός παρά μόνο με παρέα …..

Ο Χάσικος @michalis_hasikos είναι η ψυχή της παρέας , ο αυθεντικός κρητικός μάγειρας , ο σεφ άνθρωπος ορχήστρα που μαγειρεύει, ψήνει τηγανίζει ,συνδυάζει βγαίνει από την κουζίνα πίνει ρακές με τον κόσμο ,χαμογελάει χαμογελάει και σε ζεσταίνει με τις κουβέντες φιλοξενίας του .

Εκεί σε ένα στενό της παλιάς πόλης μετέτρεψε την Αγίας Βαρβάρας σε Χάσικα - η Ελλάδα σε μπουκιές .Οχι ψευτογκουρμέ αλλά σίγουρα μιά σύγχρονη κουζίνα βασισμένη σε προιόντα ανώτατης ποιότητας ,γιά αληθινούς Επίκουρους .

 

 

 

 

Στο πεζοδρόμιο του γραφικού καλντεριμιού , τρως τόσο εκλεκτά αλλά το σημαντικότερο ευφραίνεται η ψυχή σου.

Τα λέμε vibes η καλή ενέργεια , ενα είναι βέβαιο ότι το «αρχηγείο» κρητικής και όχι μόνο γαστρονομίας του Μιχάλη είναι η καρδιά τσι Κρήτης … Εχει Χρυσό Σκούφο , τον συγκαταλέγει το FNL στους σημαντικότερους Ελληνες σεφ , κανένας όμως δεν μπορεί να κατηγοριοποιήσει την καλοσύνη που εκπέμπει οταν σε βάζει να καθίσεις.

Και επειδή περιμένετε να παραθέσω πολλά φαγητά θα μιλήσω μόνο για ένα: Συγκλονιστική ταπεινή φάβα από κουκιά με λάδι που όμοιο του δεν υπάρχει!

Στο Ρέθυμνο ξέρετε : Χάσικα @hasika_rethymno & Χάσικος».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HASIKA (@hasika_rethymno)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HASIKA (@hasika_rethymno)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HASIKA (@hasika_rethymno)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HASIKA (@hasika_rethymno)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HASIKA (@hasika_rethymno)

 

Με καινοτόμα παραδοσιακή κουζίνα το εστιατόριο του Έλληνα σεφ Μιχάλη Χάσικου, βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Στο μενού του θα βρει κανείς υπέροχα πιάτα.

Μάλιστα το «Hasika» είναι βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο, ενώ ο Χάσικος, τον Γενάρη του 2021 συμπεριλήφθη στην λίστα του FNL με τους 100 κορυφαίους ΣΕΦ που δραστηριοποιήθηκαν την περασμένη δεκαετία επιδρώντας θετικά και αφήνοντας το αποτύπωμα τους στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.

 

 

 «Η δουλειά χρόνων, η αγωνία για το αύριο, οι δοκιμασίες που περνάει η εστίαση έρχεται να τα κάνει χαμόγελο μια διάκριση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο The FNL Guide» θα γράψει ο ίδιος σε σχετική ανάρτηση που είχε κάνει στα social media.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ