Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Συγκινητική ανάρτηση για όλες τις μαμάδες - αυτές που περιμένουν, αυτές που υιοθέτησαν (φωτό)

«Είσαι ήδη μαμά, γιατί ξέρεις να αγαπάς κάποιον πιο πολύ από τον εαυτό σου»

Μια συγκινητική ανάρτηση, αφιερωμένη σε όλες τις μαμάδες, έκανε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η κόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση δημοσίευσε στη σελίδα της στο Instagram μια τρυφερή φωτογραφία στην οποία βλέπουμε τον γιο της να κρατά με το χεράκι του, το χέρι της μαμάς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρούλης - καρπός του έρωτάς της με τον σύζυγό της Βύρωνα Βασιλειάδη - θα πάρει το όνομα Νίκος καθώς τόσο ο μπαμπάς της, όσο και εκείνος του άντρα της ονομάζονταν έτσι.

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας λοιπόν η Εριέττα έγραψε στην ανάρτηση της: «Επειδή η χθεσινή ανάρτηση ήταν αφιερωμένη στις χοιρομητέρες, θα ήθελα σήμερα να πω ένα Χρόνια Πολλά και στις υπόλοιπες μανούλες. «Είσαι ήδη μαμά» μου είχε γράψει μια κοπέλα πριν ακόμα μείνω έγκυος!

Πόσο δίκιο είχε… Εσύ, που ακόμα προσπαθείς να μείνεις έγκυος, παίρνοντας ορμόνες που τεστάρουν τα όριά σου και παίζουν με την ψυχολογία σου.

Εσύ, που πήρες την τεράστια χαρά του θετικού τεστ, αλλά δεν άκουσες ποτέ την καρδιά του μωρού σου στον υπέρηχο. Εσύ, που είδες την όμορφη κοιλίτσα σου να φουσκώνει και αναγκάστηκες να διακόψεις την κύηση για να μην φέρεις ένα άρρωστο παιδί στον κόσμο.

Εσύ, που περιμένεις χρόνια να εγκριθεί το αίτημα που υπέβαλες για υιοθεσία. Εσύ, που δεν μπορείς, ή δεν έτυχε να κάνεις δικά σου παιδιά, αλλά δίνεις όλο σου το είναι στα ανήψια σου, φροντίζοντάς τα και αγαπώντας τα σαν να ήταν δικά σου.

Εσύ που πληρώνεσαι για να μεγαλώσεις τα παιδιά ενός ζευγαριού που είναι απών και ξαγρυπνάς τα βράδια, κρατώντας το χεράκι τους για να μην φοβούνται. ΕΣΥ, είσαι ήδη μαμά και αυτό δεν μπορεί κανένας να σου το πάρει.

Είσαι ήδη μαμά, γιατί ξέρεις να αγαπάς κάποιον πιο πολύ από τον εαυτό σου. Άνευ όρων αγάπη και θυσίες που τις κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό μας κάνει μητέρες! Χρόνια μας Πολλά λοιπόν!».

Είχε προηγηθεί, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, ένα πιο «σκληρό» post στο οποίο η Εριέττα Κόρκουλου - Λάτση είχε αναφερθεί στα ζώα και στα ευρήματα έρευνας που έκαναν στα Ελληνικά χοιροτροφία. 

Άλλωστε η ίδια έχει καταφύγιο ζώων στον Ωρωπό, ενώ είναι vegan εδώ και χρόνια, αποφεύγοντας προϊόντα ζωικής προέλευσης, αξίες που θέλει να περάσει και στον γιο της.

 

 

«Μητέρα - προστάτιδα, σύμβολο άνευ όρων αγάπης… ιερή φιγούρα ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και εποχής. Τι γίνεται όμως όταν μια μητέρα… ή μάλλον εκατομμύρια μητέρες, στερούνται την δυνατότητα να φτιάξουν μια όμορφη φωλιά, να γεννήσουν με άνεση, να φροντίσουν τα μικρά τους και να τα προστατεύσουν από κάθε κακό;

Τι γίνεται όταν τους απαγορεύεται να ακολουθήσουν το ένστικτό τους… όταν αναγκάζονται να ακούν τις κραυγές των μικρών τους, που ακρωτηριάζονται χωρίς αναισθησία, ή παλεύουν να ανασάνουν και αργοσβήνουν αργά και βασανιστικά σε απόσταση αναπνοής από τις απελπισμένες μητέρες τους;

Αυτό που πρέπει κατά την δική μας άποψη να γίνει, είναι να ενώσουν τις φωνές τους όλες οι μητέρες του κόσμου, και να βάλουν ένα τέλος στην συστηματική κακοποίηση που λαμβάνει χώρα πίσω από κλειστές πόρτες!

Επιλέξαμε την σημερινή ημέρα για να αποκαλύψουμε τα ευρήματα τις έρευνάς μας στα Ελληνικά χοιροτροφία, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε μητέρα έχει το δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς και να βρίσκεται κοντά στα μικρά της, προστατεύοντάς τα και εκφράζοντάς τους την αγάπη που μόνο μια μητέρα μπορεί να δώσει» έγραψε στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ