Σπύρος Σούλης: DIY βερνίκι ξύλου με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου

Για να ανανεώσετε τα ξύλινα έπιπλα φτιάξτε ένα βερνίκι ξύλου μόνοι σας με υλικά από την κουζίνα. Περάστε με το μείγμα και ένα πανάκι τις ξύλινες επιφάνειες που θέλουν γυάλισμα και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. 

Όλα τα πράγματα μέσα στο σπίτι σας θέλουν την ανανέωσή τους. Ακόμα και οι ξύλινες επιφάνειες είναι καλό να ανανεώνονται κάθε χρόνο με τη χρήση λίγου βερνικιού.

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε βερνίκι μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας το δικό σας με υλικά από την κουζίνα σας. Έτσι θα γλιτώσετε χρήματα αλλά θα νιώσετε και τη χαρά της δημιουργίας, ενώ τα ξύλινα έπιπλά σας θα γίνουν και πάλι σαν καινούργια.

Η συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω είναι αρκετή για να γυαλίσετε 2-3 έπιπλα. Αν θέλετε να γυαλίσετε περισσότερα τότε θα χρειαστεί να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 βαμβακερό πανάκι
  • 1 μικρό άδειο βαζάκι μαρμελάδας

Στύψτε το λεμόνι και ρίξτε τον χυμό του μέσα στο βάζο. Προσθέστε κατευθείαν το νερό και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κλείστε καλά το βαζάκι και ανακινήστε το μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Έξτρα tip Για να απαλύνετε τυχόν γδαρσίματα στα έπιπλό σας, όπως αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.gr πριν περάσετε το γυαλιστικό, πάρτε ένα καρύδι, κόψτε το στη μέση και με αυτό τρίψτε πάνω στο σημείο που έχει γδαρθεί. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι και μετά γυαλίστε με το βερνίκι που θα έχετε φτιάξει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ