Αλέξης Πατέλης, σύμβουλος του πρωθυπουργού: «Έχω παντρευτεί τον σύντροφό μου - Ελπίζω σύντομα και στην Ελλάδα» (βίντεο)

«Θα είστε καλεσμένοι»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Το Πρωινό» βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Πατέλης

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού μίλησε για την αποδοχή της σεξουαλικότητάς του, αλλά και την εσωτερικευμένη ομοφοβία που υπάρχει ακόμη.

«Η ορατότητα είναι πολύ σημαντική, δεν ντρέπομαι άλλωστε μία κρυφή ζωή δεν είναι πραγματική ζωή» είπε στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Πατέλης και σημείωσε τη στήριξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη «είναι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος , έκανε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο Υπουργό, τον κ. Γιατρομανωλάκη».

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος «πολλές φορές τον έχουν κατηγορήσει ότι λειτουργεί προνομιακά για τους ΛΟΑΤΚΙ».

Όσον αφορά τη δική του προσωπική ζωή και το γάμο με το σύζυγό του πλέον είπε: «έχω παντρευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ελλάδα έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Ελπίζω ότι θα δούμε και στην Ελλάδα να γίνεται γάμος και θα είστε και καλεσμένοι».

Όπως τόνισε «ο γάμος δεν είναι μόνο κάτι νομοθετικο, είναι η αποδοχή της σχέσης από τους άλλους» ενώ για την απόκτηση παιδιού «πολλές έρευνες έχουν δείξει πόσο χρούμενα μεγαλώνουν τα παιδιά με γονείς ομοφυλόφιλους».

Αναφέρθηκε και στις θεραπείες μεταστροφής σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα του σήμερα κατά τις οποίες ειδικοί ψυχικής υγείας προσπαθούν να αλλάξουν προσανατολισμό σε γκέι άτομα, δέιχνον΄τας τους ταινίες πορνό.

Η δική του αποδοχή της σεξουαλικότητάς του έγινε στα 33 του κι τότε το ανακοίνωσε και στους γονείς του, μέχρι τότε «όλα ήταν σε κουτάκια γάμος, γυναίκα, σκύλος, σπίτι». 

«Στα 33 μου πήγα από το 0 στο 100, το είπα στους γονείς, στους φίλους μου. Στη δικιά μου περίπτωση ήταν ο ίδιος να αποδεχτώ τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Ήμουν καλός μαθητής, τα είχα βάλει όλα σε κουτάκια, θα πάρω το αυτοκίνητο, τη γυναίκα, το εξοχικό, το σκυλί και σε αυτά τα κουτάκια δεν ήταν αυτό. Μέχρι που κατάλαβα ότι στη ζωή για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να αποδεχτείς αυτό που είσαι. Οι γονείς μου είναι πάρα πολύ υποστηρικτικοί» εξομολογήθηκε 

Τόνισε, ακόμη, και την ύπαρξη εσωτερικευμένης ομοφοβίας που συχνά υπάρχει και μπλοκάρει την αποδοχή του εαυτού κάποιου. Κάλεσε, μάλιστα, όποιον το επιθυμεί να παρευρεθεί στο Pride το Σάββατο, τη Γιορτή της Υπερηφάνιας, όπως υπενθύμισε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ