O Dior στη Σεβίλλη με την cruise συλλογή του- Στην μαγική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ (φωτό)

Μαγεία, η επίδειξη της Cruise συλλογής 2023, στην διάσημη Plaza de España της Σεβίλλης.

Ένα ανδαλουσιανό δράμα του Christian Dior διαδραματίστηκε στο κέντρο της Σεβίλλης για την Cruise συλλογή 2023: Στη σκηνή εμφανίστηκαν δύο μαυροφορεμένες τσιγγάνες σταρ του φλαμένκο, 60 χορευτές και 110 resort looks που περπατούσαν με φόντο την Plaza de Espana.

 

 

Η Maria Grazia Chiuri είχε εντρυφήσει στην έρευνα για τις παραδόσεις, τις τέχνες, τις ιστορίες και τους γυναικείους ήρωες αυτής της περιοχής της νότιας Ισπανίας. "Αγαπώ πραγματικά την περιοχή", είχε δηώσει. "Νιώθεις ότι η παράδοση είναι πραγματικά ζωντανή εδώ. Αναγνωρίζω πολλά από τον εαυτό μου σε αυτή τη μεσογειακή ιδέα των γυναικών.

 

 

Ένιωσα έναν ισχυρό δεσμό και σύνδεση΄΄.

Η χορεύτρια του φλαμένκο, η οποία χόρεψε με  ένα μαύρο βελούδινο κοστούμι, ήταν σχεδόν η ακριβής μετενσάρκωση της γυναίκας που είχε εμπνεύσει κυρίως την Chiuri.

 

 

"Ήταν η Carmen Amaya, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα χορεύτρια φλαμένκο που φόρεσε ανδρικά ρούχα, τη δεκαετία του 1950. Την αποκαλούσαν La Capitana - ένα σπουδαίο όνομα! Πήγε στο Παρίσι και έγινε πολύ διάσημη".

Αυτή η μία εικόνα της έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει την ανδρική ραπτική. 

 

 

 

 

 

 

Όπως συνηθίζει ο Dior αυτές τις μέρες, η Chiuri είχε γυρίσει όλη την περιοχή για να δημιουργήσει σχέσεις με κατασκευαστές και τεχνίτες τους μήνες πριν από την επίδειξη. Τα καπέλα, που σκηνοθέτησε ο Stephen Jones, κατασκευάστηκαν από το ατελιέ Fernandez Y Roche και εμπνεύστηκαν από φωτογραφίες της Δούκισσας της Άλμπα να ιππεύει με την Τζάκι Κένεντι.

 

 

Η εμφάνιση της Κιάρα Φεράνι στην επίδειξη

 

Τα κρόσσια και τα κεντημένα σάλια Μανίλα (που προσαρμόστηκαν ως κάπες με ραμμένο το σήμα Christian Dior) κατασκευάστηκαν από τη Maria Jose Sanchez Espinar αναφέρει η Vogue.

 

“Θέλω να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τεχνίτες για προϊόντα υψηλής μόδας, γιατί έχουν πραγματικά εκπληκτικό γούστο στην τέχνη” είπε η María Grazia Chiuri και ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια αυτής της σεζόν είναι το θρυλικό Bar Jacket και η τσάντα Lady Dior του Dior σε συνδυασμό με ολογραφικά κεντήματα εμπνευσμένα από ισπανικά ανάγλυφα γλυπτά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ