Το καλύτερο σουβλατζίδικο του κόσμου βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και έλαβε διεθνή διάκριση!

Ο διεθνής οίκος τουριστικών υπηρεσιών Tripadvisor έπειτα από ψηφοφορία που διοργάνωσε στη σελίδα του στο Διαδίκτυο ανακήρυξε καλύτερο παγκοσμίως γυράδικο το «Πολιτεία» του κ. Πέτρου Ανωπολιωτάκη, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς και ιστορικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Το καλύτερο σουβλατζίδικο της Γης βρίσκεται στην Κρήτη και για την ακρίβεια στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο διεθνής οίκος τουριστικών υπηρεσιών Tripadvisor έπειτα από ψηφοφορία που διοργάνωσε στη σελίδα του στο Διαδίκτυο ανακήρυξε καλύτερο παγκοσμίως γυράδικο το «Πολιτεία» του κ. Πέτρου Ανωπολιωτάκη, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς και ιστορικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν ο ιδιοκτήτης του, προκειμένου να προκαλέσει γευστικά τους πελάτες του με τις εξαιρετικές συνταγές του, χρησιμοποιεί ελαιόλαδο από το Δραπέτη, ρίγανη από τη Σταλίδα, πατάτες από το Μεσοχωριό και κρέατα από τα καλύτερα μέρη της Κρήτης;

«Τη διάκριση αυτή την αφιερώνω σε όλο το Ηράκλειο. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να θεωρούμαστε οι καλύτεροι σε παγκόσμιο επίπεδο. Με το βραβείο αυτό έχουμε κερδίσει όλοι όσοι κάνουμε τη δουλειά αυτή στην πανέμορφη πόλη της Κρήτης» αναφέρει με χαρά στην «Espresso της Κυριακής» ο εδώ και τριάντα επτά χρόνια ιδιοκτήτης του «Πολιτεία» κ. Πέτρος Ανωπολιωτάκης.

Και συμπληρώνει: «Οταν μου έφεραν στο μαγαζί το βραβείο, δεν πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Δεν είναι ότι είχαμε πάρει μέρος σε κάποιο διαγωνισμό, απλώς οι χιλιάδες τουρίστες που κάθε χρόνο μας επισκέπτονται μας ανακήρυξαν τους καλύτερους του είδους. Οπως πληροφορήθηκα, μέσα στη σελίδα του διεθνούς οίκου τουριστικών υπηρεσιών οι χρήστες του Διαδικτύου μπαίνουν, ενημερώνονται, ψηφίζουν, αλλά και εκφράζουν τη γνώμη τους για τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια που επισκέφτηκαν και έτσι ανακηρύσσονται οι καλύτεροι στον χώρο τους».

ΓΥΡΟΣ… ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Το κατάστημα «Πολιτεία» του κ. Ανωπολιωτάκη βρίσκεται στην πιο φημισμένη πλατεία του Ηρακλείου, στα ξακουστά Λιοντάρια, και απέναντι ακριβώς από την ιστορική Λόότζια, το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το δημαρχείο της πόλης.

«Η αλήθεια είναι ότι το σημείο όπου βρίσκεται το κατάστημα μας ευνοεί πάρα πολύ, αφού από εδώ καθημερινά περνούν χιλιάδες επισκέπτες. Το καλοκαίρι ειδικά με τους τουρίστες η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Ολοι έρχονται εδώ για να φωτογραφηθούν στα Λιοντάρια και στη Λότζια, ενώ εδώ βρίσκονται και οι πιο εμπορικοί δρόμοι της πόλης μας».

Οπως παραδέχεται ο ιδιοκτήτης, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της επιχείρησής του στόχος δεν ήταν το κέρδος αλλά η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν παραμείνει πιστοί στο σουβλάκι και στον γύρο πίτα.

«Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Σημασία έχει για εμάς ο πελάτης να φεύγει πάντα από εδώ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τις γεύσεις μας. Γι’ αυτό τα υλικά μας είναι όλα ντόπια, ενώ δεν κάνουμε εκπτώσεις πουθενά, αφού θέλουμε τα καλύτερα προϊόντα για το κατάστημά μας. Ολη την προετοιμασία που απαιτείται την κάνω εγώ μόνος. Εχω βεβαίως και προσωπικό, αλλά θέλω να είμαι πάντα σίγουρος για το τελικό προϊόν. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος έρχεται ξανά και ξανά. Ενώ δεν είναι και λίγοι οι τουρίστες που για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν στην πόλη μας επιλέγουν να τρώνε μόνο από το “Πολιτεία”».

Σουβλάκι με πτυχίο ΑΕΙ

Το κατάστημα του κ. Ανωπολιωτάκη, εκτός από τις γεύσεις, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, είναι γνωστό στην πόλη και για το μορφωμένο με πανεπιστημιακή εκπαίδευση προσωπικό που διαθέτει. Οπως μας εξηγεί ο ιδιοκτήτης, ο σερβιτόρος του καταστήματος, που είναι και γαμπρός του, έχει τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, ο ψήστης είναι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ ο βοηθός σερβιτόρου σπουδάζει πληροφορική.

«Εγώ έχω τελειώσει Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με τις σπουδές μου. Με κέρδισε ο γύρος τελικά, όσο αστείο και αν φαίνεται αυτό. Ολα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά δεν μετάνιωσα ούτε μια στιγμή για την επιλογή μου. Αυτό λέω και σε όσους εργάζονται εδώ, που είναι πτυχιούχοι επίσης. Αγαπώ τη δουλειά μου, την κάνω με πολύ μεράκι, αυτό πιστεύω ότι το εισπράττει ο κόσμος και γι’ αυτό μας ανταμείβει με την παρουσία του» καταλήγει ο κ. Πέτρος Ανωπολιωτάκης.

Espressonews

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ