Όσα δεν πρέπει ποτέ να αφήσεις για μια σχέση, ακόμα και αν πρόκειται για τον έρωτα της ζωής σου

Προστάτεψε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου και μην εγκαταλείπεις ποτέ το ποια είσαι

Ξεκινώντας μια καινούργια σχέση όλοι ενθουσιαζόμαστε και πολλές φορές παρασυρόμαστε, ξεχνώντας λίγο όσα κάναμε την εποχή που ήμασταν ελεύθεροι. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί έτσι είναι ο έρωτας.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα, που δεν πρέπει ποτέ να αφήσεις για μία σχέση, ακόμα και αν πρόκειται για τον έρωτα της ζωής σου.

Την αυτοεκτίμηση κι την αυτοπεποίθησή σου.

Κάποιες σχέσεις βγάζουν τον καλύτερο εαυτό μας, άλλες πάλι μας αφήνουν να νιώθουμε ανάξιοι και αβέβαιοι για τον ποιοί είμαστε. Αν διαπιστώσεις ότι είσαι γεμάτος αμφιβολία για τον εαυτό σου και έχεις λιγότερη αυτοπεποίθηση από ό,τι πριν, ίσως είναι καιρός να αναλύσεις από πού προήλθε αυτή η αλλαγή. Μια υγιής σχέση πρέπει να σου παρέχει μια σταθερή βάση, για να νιώθεις όσο καλύτερα μπορείς. Εάν η σχέση που έχεις σε κάνει να ξεχνάς τα δυνατά σου σημεία και σε οδηγεί να υπερτονίζεις όσα σε κάνουν να νιώθεις ανασφαλής, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Την ανεξαρτησία σου.

Το να είσαι σε μια σχέση μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία. Είναι πάντα σημαντικό όμως, να διατηρείς την ανεξαρτησία σου, προσωπική και οικονομική. Μην ξεχνάς να βλέπεις μόνη τους φίλους σου, απόλαυσε τα ενδιαφέροντά σου, που δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν πάντα τον σύντροφό σου και κράτα ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό για τον εαυτό σου. Η ανεξαρτησία είναι υγιής και πάντα σε βοηθά να νιώθεις, ότι είσαι στη σχέση επειδή το θέλεις κι όχι επειδή πρέπει.

Το δικαίωμα να αποφασίζεις μόνη σου.

Ποτέ μην εγκαταλείπεις τις απόψεις σου και την ελευθερία επιλογής σου, μόνο και μόνο για να είναι χαρούμενος ο σύντροφός σου. Ο συμβιβασμός εννοείται είναι σημαντικός σε μια σχέση, αλλά να μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε ελέγχει. Μην επιτρέψεις ποτέ σχόλια σχετικά με τον τρόπο που ντύνεσαι, τον τρόπο που μαγειρεύεις ή καθαρίζεις το σπίτι. Μην χάσεις το δικαίωμά σου να αποφασίζεις μόνη σου, μόνο και μόνο για να κρατήσεις την ηρεμία στη σχέση.

Το δικαίωμά σου να είσαι εσύ.

Προστάτεψε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου και μην εγκαταλείπεις ποτέ το ποια είσαι. Όλοι αλλάζουμε ως ένα βαθμό στις σχέσεις, αλλά πρόσεξε μην χάσεις τον εαυτό σου.  Αυτοί που σε αγαπούν, το κάνουν για τον πραγματικό εαυτό σου, που περιλαμβάνει και όλες τις ατέλειές σου. Η συνεχής προσπάθεια να αλλάξεις αυτό που είσαι, θα διαβρώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου.

Την  ευτυχία σου.

Υπάρχουν στιγμές που ο φόβος μας να μην είμαστε μόνοι, είναι μεγαλύτερος από την επιθυμία μας για ευτυχία. Ως αποτέλεσμα, παραμένουμε σε σχέσεις που μας κρατούν δυστυχισμένους, γιατί φοβόμαστε το άγνωστο. Έχουμε μόνο μία ζωή, ας προσπαθήσουμε να μην τη σπαταλάμε σε μια σχέση που μας κάνει μίζερους, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

Τα όνειρα και τους στόχους σου.

Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου για χάρη μιας σχέσης. Μια σχέση πρέπει να είναι ένα εφαλτήριο, που θα σε κάνει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και όχι ένα μέρος που σε κρατά αλυσοδεμένο και απογοητευμένο από τη ζωή. Ένας ζηλιάρης και ανασφαλής σύντροφος θα προσπαθήσει να καταπνίξει ένα δημιουργικό, παθιασμένο μυαλό, μόνο και μόνο για να έχει τον έλεγχο.  Οι ευτυχισμένες σχέσεις ενθαρρύνουν την περιπέτεια και βοηθούν τους ανθρώπους σε αυτήν να προχωρήσουν και να προοδεύσουν, αντί να μείνουν στάσιμοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ