Ο Δημήτρης Μοθωναίος, ωραίος ως αρχαίος Έλληνας στην Επίδαυρο: Ημίγυμνος ο ηθοποιός με καλογυμνασμένο σώμα (φωτό)

Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επιστρέφει!

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έρχεται και φέτος με ένα πρωτοποριακό εγχείρημα και την απευθείας ανάθεση νέων δραματικών κειμένων από αρχαία τραγωδία σε Έλληνες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

 

 

Μεταξύ αυτών, το έργο της Κάλλιας Παπαδάκη με τίτλο "Ρίζες από Βαμβάκι", εμπνευσμένο από τον Αίαντα του Σοφοκλή και σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου.

Instagram/motho_naios

 

Ο καταξιωμένος ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος αποτελεί έναν εκ των πρωταγωιστών της αρχαίας τραγωδίας. 

Μάλιστα, ο ίδος δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών από τις πρόβες της παράστασης, στις οποίες εμφανίζεται ημίγυμνος στον ρόλο του Αίαντα, προβάλοντας το καλογυμνασμένο του σώμα, χαρακτηριστικό του αρχαίου Έλληνα άνδρα.

Instagram/motho_naios

 

Ο μικρός κύκλος παραστάσεων θα λάβει χώρα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στις 15 και 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:30, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η ιστορία τοποθετείται στο καλοκαίρι του 1978, σ’ ένα χωριό του Έβρου. Ο Αίαντας επιστρέφει στη γενέτειρά του πιστεύοντας ότι θα αναλάβει τα στρέμματα γης που του αναλογούν. Ο πατέρας του όμως έχει ορίσει μοναδικό του κληρονόμο τον μικρό του γιο, Οδυσσέα. Εκείνον που έμεινε κοντά του, έκανε οικογένεια και δούλεψε τη γη, όσο ο μεγάλος σπούδαζε μακριά τους να γίνει φιλόλογος.

Ο Αίαντας θολωμένος από θυμό βάζει φωτιά στο πατρικό του να τους κάψει όλους στον ύπνο. Μόνο που ο άνεμος αλλάζει ρότα και τα σχέδια του δεν ευοδώνονται. Δεν του απομένει τίποτα άλλο πέρα από την αυτοχειρία. Ένας οικογενειακός εμφύλιος ξεσπά γύρω από την ταφή του σώματός του.
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ