Μωρό 14 μηνών πέθανε στο αυτοκίνητο από θερμοπληξία - o Γάλλος μπαμπάς ξέχασε να το αφήσει στον βρεφονηπιακό & το «πάρκαρε» έξω από τη δουλειά του

Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου ενός βρέφους 14 μηνών από θερμοπληξία.

Ο καύσωνας που πλήττει τη Γαλλία είναι άνευ προηγουμένου και οι ακραίες συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα και το θάνατο ενός βρέφους, μόλις 14 μηνών.

Μεγάλη ευθύνη όμως για το θάνατό του έχει ο πατέρας του, καθώς σύμφωνα με γαλλικά μέσα το είχε αφήσει για ώρες κλεισμένο μέσα σε αυτοκίνητο και εκτεθειμένο στον καύσωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ouest-france.fr, το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα σε πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας (στο Bordes, κοντά στο Pau (Pyrénées-Atlantiques).

Ο πατέρας είχε μαζί του το παιδί για να το αφήσει στο  βρεφονηπιακό σταθμό, ωστόσο το ξέχασε για ώρες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον ήλιο, στο πάρκινγκ της αεροναυπηγικής εταιρείας «Safran». αφήνοντας το μέσα με αποτέλεσμα το μωρό να υποστεί θερμοπληξία από τις υψηλές θερμοκρασίες και να καταλήξει.

Η μητέρα του βρέφους όταν πήγε να παραλάβει το παιδί από το βρεφονηπιακό σταθμό, είδε ότι δεν ήταν εκεί και επικοινώνησε με τον πατέρα που κατάλαβε ότι το είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητο. Οι πρώτες βοήθειες βρέθηκαν στο σημείο, αλλά ήταν αργά.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, «οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι το μικρό παιδί πέθανε από ασφυξία και αφυδάτωση». αλλά ακόμη οι γονείς περιμένουν την ιατροδικαστική εξέταση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ