Έκλεισε οριστικά η Domino’s Pizza στην Ιταλία - μαντέψτε γιατί έβαλε λουκέτο

Δεν φαίνεται να κέρδισε τους απαιτητικούς Ιταλούς ο ...ανανάς στην πίτσα

Στον τόπο που εφευρέθηκε η πίτσα η Domino's Pizza δεν άντεξε τον ανταγωνισμό. Τον Ιούλιο τα ιταλικά καταστήματα του αμερικανικού ομίλου έσβησαν τους φούρνους τους, διότι δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν τους Ιταλούς.Σύμφωνα με το  Bloomberg , η εταιρεία στα τέλη του 2020 είχε χρέη 10,6 εκατομμύρια ευρώ. Τελικά οι Ιταλοί δε φαίνεται να δελεάζονται από τον ανανά στην πίτσα τους ή πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου.

Η Domino’s Pizza Ιταλίας άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Μιλάνο το 2015, μέσω συμφωνίας δικαιόχρησης με την ντόπια μονάδα ePizza. . Την εποχή εκείνη, η Ιταλία δεν διέθετε ένα δομημένο, μεγάλης κλίμακας μοντέλο παράδοσης κατ’ οίκον. Το 2020 δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν  ότι η Dominos  σχεδιάζει να ανοίξει 850 καταστήματα την επόμενη δεκαετία, με στόχο να διεκδικήσει μερίδιο 2% της εθνικής αγοράς πίτσας.

Ωστόσο η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα.Με τα εστιατόρια και τα μπαρ κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, πολλοί υιοθέτησαν το μοντέλο παράδοσης σε πακέτο, με το οποίο η πίτσα Domino προσπάθησε να κυριαρχήσει στην Ιταλία. Ο πολλαπλασιασμός των πλατφορμών παράδοσης διανομής φαγητού, όπως οι Deliveroo ή Just Eat ήταν η αρχή του τέλους για τη γνωστή αλυσίδα. Τα τελευταία χρόνια οι Ιταλοί έχουν εξελιχθεί ως προς την πίτσα και τη γεύση της, αναζητώντας περισσότερο ντόπια προϊόντα έναντι του εμπορικού σήματος μιας μεγάλης αλυσίδας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ