Ο άνθρωπος που έγινε ο 6ος πλουσιότερος στον κόσμο είναι υιοθετημένος – τώρα επενδύει στο να γίνει «αθάνατος» 

Ποιος είναι ο ιδρυτής της Oracle που απεχθάνεται τον θάνατο
 

 

Από τη φτώχεια στον πλούτο είναι ένα… μεγάλο πείσμα δρόμος. Αυτό ακριβώς χαρακτηρίζει τη ζωή και το έργο του Larry Ellison, του ιδρυτή της Oracle που έχει βάλει πλώρη για να γίνει «αθάνατος»

Ο Larry Ellison γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1944 στο ζόρικο Μπρονξ της Νέας Υόρκης ο Larry Ellison. Η μητέρα του 6ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνά τα 110δισ. δολάρια, ήταν μόλις 19 ετών όταν τον γέννησε. Χωρίς έναν πατέρα στο πλευρό της να της παρέχει στήριξη, μόλις το 9 μηνών μωρό της έπαθε πνευμονία, πήρε τη δύσκολη απόφαση να το στείλει στο Σικάγο, για να ζήσει με την θεία και τον θείο της, τους Lillian και Louis Ellison.

Credits: EPA FILE/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο θετός πατέρας του Larry Ellison, ένας μετανάστης από τη Ρωσία ήταν ένας σκληρός άνθρωπος που έλεγε στον υιοθετημένο γιο του ότι δεν θα καταφέρει τίποτα στη ζωή του. Ευτυχώς για τον ίδιο η σχέση με τη θετή μητέρα του ήταν εκπληκτική, γι’ αυτό αργότερα ο θρήνος του για τον χαμό της τον οδήγησε εκτός του πανεπιστημίου. Με τις οικονομίες του στην τσέπη και αποφασισμένος να κατακτήσει τον κόσμο μετακόμισε στο Μπέρκλεϊ, όπου έπιασε τελικά δουλειά ως τεχνικός υπολογιστών σε ένα κατάστημα τράπεζας στο Σαν Φρανσίσκο. 

Το 1977 μαζί με τον προγραμματιστή Ed Oates και τον προϊστάμενό του στην εταιρεία ηλεκτρονικών Ampex, Bob Miner, ίδρυσε την Software Development Laboratories (SDL). Το 1979, η εταιρεία τους κυκλοφόρησε το πρόγραμμα database Oracle και το 1982 μετονομάστηκε σε Oracle Systems Corporation (και αργότερα Oracle Corporation). Η εταιρεία αυτή μπήκε στο χρηματιστήριο το 1986 και έγινε η μεγαλύτερη του κόσμου στη διαχείριση βάσεων δεδομένων ένα χρόνο αργότερα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ellison μετεξελίχθηκε σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της Silicon Valley. Κι αυτό γιατί όσο θαυμασμό προκαλεί με τη εντυπωσιακή επιτυχία του, τόσο αντιπάθεια εγείρει λόγω των αδίστακτων τακτικών που ακολουθεί στον κόσμο των επιχειρήσεων. 

Σήμερα, ο γνωστός αυτός playboy, που τα τελευταία χρόνια ζει στο νησί Λανάι της Χαβάης, που αγόρασε το 2012, ασχολείται νυχθημερόν με το πώς θα παραμείνει αθάνατος. Για την ακρίβεια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι απεχθάνεται το θάνατο, αφού θεωρεί εντελώς παράλογο το γεγονός ότι τη μία στιγμή υπάρχεις και την αμέσως επόμενη απλά δεν είσαι εκεί. Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα έχει δωρίσει τουλάχιστον 370 εκατ. δολάρια σε έρευνες για την καταπολέμηση της γήρανσης και των ασθενειών που απορρέουν από αυτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ