Παρίσι: Το eirinika στην περίφημη έκθεση - αφιέρωμα στην θρυλική σχεδιάστρια Elsa Schiaparelli στο Musée des Arts Décoratifs (φωτό)

Η έκθεση έχει τον τίτλο "Shocking: The Surreal World of Elsa Schiaparelli". 

Η βόλτα στο Παρίσι δεν τελειώνει. Καλλιτεχνιοί περίπατοι σε μουσεία ,εκθέσεις , και όχθες του Σηκουάνα. Ένα καλοκαιρινό Παρίσι τελείως διαφορετικό. Δύο χρόνια μετά την πανδημία και η πόλη του φωτός γίνεται ξανά ο προορισμός του ονείρου.

Η αλήθεια είναι πως έχω εμμονή με δύο - τρια Μουσεία και προσπαθώ κάθε φορά να ξανά πηγαίνω ενώ μία δυό παλιές μου αγάπες τις έχω αφήσει στην άκρη….

Σταθερή επίσκεψή μου παραμένει το Musée des Arts Décoratifs όπου κάθε φορά εκεί στην Rue de Rivoli θα πάρω μια ανάσα πολιτισμού όπως αυτός εκπροσωπείται μέσα από τη μόδα, τα κοσμήματα, τα διακοσμητικά αντικείμενα το design.

 

 

 

 

 

 

 

Μου έχει μείνει εκεί αξέχαστη η αφιερωματική έκθεση στον Christian Dior, στον Cartier, στον Thierry Mugler .

Στον σύγχρονο κόσμο του σήμερα που διακρίνει μία ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στη μόδα και την τέχνη, η Elsa Schiaparelli, μία couturiere που περιέγραφε τον εαυτό ως "εμπνευσμένη", εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ ως μία γυναίκα των καιρών μας".

 

 

To Musée des Arts Décoratifs για την έκθεση που θα φιλοξενεί ως φόρο τιμής στη θρυλική σχεδιάστρια. 

 

 

 

Η έκθεση έχει τον τίτλο "Shocking: The Surreal World of Elsa Schiaparelli" και παρουσιάζει δημιουργίες της γεννημένης στην Ιταλία couturiere μαζί με έργα των καλλιτεχνών Salvador Dalí, Jean-Michel Frank, Meret Oppenheim και Alberto Giacometti, που εκπροσώπησαν το σουρεαλιστικό/ ντανταιστικό κίνημα στην τέχνη, και με τους οποίους συνεργάστηκε στενά η σχεδιάστρια.

Φωτογραφίες του eirinika από την περίφημη αναδρομική έκθεση στην Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Elsa Schiaparelli στο Musée des Arts Décoratifs που πάντα αξίζει να επισκέπτεστε όταν βρίσκεστε στην πόλη του φωτός στο Παρίσι

Επί δυο δεκαετίες, η Elsa Schiaparelli έδωσε ζωή στην avant-garde μόδα, χρησιμοποιώντας την ως ένα πεδίο για να επανεφεύρει τη γυναικεία θηλυκότητα, το στιλ και το πνεύμα, καταθέτοντας ένα έργο ζωής που παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο.

Η Schiaparelli ενσάρκωσε το όραμα ενός ριζοσπαστικού και ζωντανού Παρισιού με ακόρεστη περιέργεια και ενθουσιασμό για κάθε τι νέο",

 

 

 

 

 

Τα φώτα πέφτουν ξανά στον οίκο Schiaparelli εξ' αιτίας του καλλιτεχνικού του διευθυντή Daniel Roseberry, ο οποίος κατάφερε να κάνει τάση τα πιο εκκεντρικά και σουρεαλιστικά looks της εποχής, ενώ παράλληλα ντύνει διάσημες στο κόκκινο χαλί. Από τη Beyonce και τη Lady Gaga μέχρι την Adele και τη Bella Hadid.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ