Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Πατέρας 3 παιδιών πέθανε από καρκίνο στα νεφρά - Το νοσοκομείο έχασε τα αποτελέσματα εξετάσεων και για 10 χρόνια υπέφερε

«Ήταν χαμηλών τόνων και είχε εμπιστοσύνη στους γιατρούς», λέει σήμερα ο αδελφός του

 

Ένας πατέρας πέθανε από καρκίνο, καθώς ένας όγκος στα νεφρά δεν είχε αντιμετωπιστεί για 10 χρόνια, επειδή το νοσοκομείο έχασε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του!

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Μάικλ Λέιν μπορεί να είχε επιβιώσει αν μάθαινε για τον όγκο του και χειρουργούνταν νωρίτερα. Η οικογένειά του αποφάσισε σήμερα να μιλήσει δημόσια για το δράμα που ζει με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους που μπορεί να χάσουν σωτήριες πληροφορίες για την ζωή τους.

Ο 50χρονος πέθανε τον Μάιο του 2021, μόλις πέντε μήνες μετά τη διάγνωση του με καρκίνο των νεφρών, παρά το γεγονός ότι εμφάνιζε σημάδια καρκίνου εδώ και μια δεκαετία. Ο άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο πήγε στο νοσοκομείο Shrewsbury & Telford για εξετάσεις, αλλά η ακτινολογική έκθεση εκτυπώθηκε και αρχειοθετήθηκε, χωρίς ποτέ να σταλεί στον συμβουλευτικό ουρολόγο ή τον γιατρό του, αφήνοντας τον μοιραίο όγκο να μεγαλώσει. Ο πατέρας τριών παιδιών αγνοούσε τον όγκο μέχρι που διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 με μεταστατικό καρκίνο των νεφρών.

Όπως γράφει η New York Post, τον Μάιο του περασμένου έτους πραγματοποιήθηκε έρευνα από το National Health Service Trust, από τα αποτελέσματα της οποίας η οικογένεια του διαπίστωσε ότι αν ο όγκος του Λέιν είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα, μπορεί να είχε επιβιώσει. «Ο Μάικ ήταν πολύ κλειστός και δεν ήθελε τρεξίματα, εμπιστευόταν τους γιατρούς και θεωρούσε ότι όλα ήταν εντάξει», δήλωσε ο αδελφός του, Μαρκ, στην South West News Service.

Ο Ρίτσαρντ Στέιν, διευθυντής του Shrewsbury & Telford Hospital NHS Trust, εξέφρασε «ειλικρινή συγγνώμη και συλλυπητήρια στην οικογένεια» επειδή δεν κατάφερε να αναφέρει νωρίτερα την ανακάλυψη του όγκου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ