Ινδός μεγαλοβιομήχανος ο πρώτος Ασιάτης στους τρεις πλουσιότερους του κόσμου – «Έφαγε» τον Μπερνάρ Αρνό, «χτυπάει» τον Τζεφ Μπέζος στα ίσια

Και το όνομα αυτού Γκαουτάμ Αντάνι

 

Ελάχιστοι εκτός Ινδίας είχαν ακούσει το όνομα του Γκαουτάμ Αντάνι πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα ο Ινδός μεγιστάνας, που παράτησε το κολέγιο για να δοκιμάσει την τύχη του στο εμπόριο διαμαντιών πριν ασχοληθεί με τον άνθρακα, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Σύμφωνα με το δείκτη Bloomberg Billionaires, ο μεγαλοβιομήχανος Αντάνι είναι ο πρώτος Ασιάτης που κατάφερε να ανέβει στο τοπ 3 της συγκεκριμένης κατάταξης. Τον προσπερνούν μόνο ο Ίλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος, ενώ εκτός της κορυφαίας τριάδας έμεινε ο Γάλλος μεγιστάνας, Μπερνάρ Αρνό.

Ο Γκαουτάμ Αντάνι έχει περιουσία που υπολογίζεται στα 137,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αύξηση του πλούτου του αποδίδεται στην επέκταση της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας σχεδόν στα πάντα, από data centers μέχρι τσιμέντο, μέσα μαζικής ενημέρωσης και αλουμίνιο, που εκτόξευσε τη μετοχή του στα ύψη. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις έξι εισηγμένες εταιρείες του Adani Group, οι πέντε μετρούν άνοδο που ξεπερνά το 1.000% από τον Απρίλιο του 2020, με αποτέλεσμα η περιουσία του ίδιου να εκτοξευτεί κατά 61 δισ. δολάρια μέσα στην τελευταία χρονιά. 

Σήμερα, ο όμιλος του αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική διαχειρίστρια εταιρεία λιμανιών και αεροδρομίων στην Ινδία, μαζί με την πρωτιά που έχει κατακτήσει στην εξόρυξη άνθρακα και τη διακίνηση φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ