Μέγκαν Μαρκλ: Γυναικάρα με τα κόκκινα – Η πρώτη ομιλία της στη Βρετανία και το «εγώ» 54 φορές 

Αμήχανος ο Χάρι, όταν αναφερόταν σε εκείνον, σύμφωνα με τους ειδικούς 

 

Πίσω στα βρετανικά εδάφη στην πρώτη της ομιλίας μετά την αποχώρηση της από το παλάτι η Μέγκαν Μαρκλ άνοιξε τη σύνοδο κορυφής «One Young World» στο Μάντσεστερ, καλώντας όλους τους νέους ηγέτες στον κόσμο να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην ιστορία δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο.

Δηλώνοντας ότι είναι «πολύ ωραίο να είμαι πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο» τους έστειλε το μήνυμα ότι είναι «αυτοί που μπορούν να κομίσουν την καλύτερη και αναγκαία αλλαγή που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο κόσμος σήμερα». 

Αυτή ήταν η αρχή, το μέσο και το τέλος της 7λεπτης ομιλίας της, που είχε ανακοινωθεί ότι θα επικεντρωθεί στην ισότητα των δύο φύλων, αλλά τελικά εξαντλήθηκε στα «54» εγώ της ωραίας κατά τα άλλα Μέγκαν. «Σταμάτα να μιλάς για τον εαυτό σου», ήταν τίτλος άρθρου της Daily Mail που ακολούθησε της ανούσιας ομιλίας με ειδικό στη γλώσσα του σώματος να σημειώνει μέσω tweet ότι παρά τις προσπάθειές της να εκφέρει έναν ειλικρινή και εμπνευσμένο λόγο κατάφερε να γυρίσει όλο το [πράγμα πάνω της και αποκλειστικά στον εαυτό της. 

Ειδικοί επί των βασιλικών θεμάτων υποστηρίζουν ότι η ομιλία είχε «σοβαρή έλλειψη περιεχομένου» και «δεν είπε στο κοινό τίποτα πρακτικό με συμβουλές για να εκπληρώσει τις δυνατότητες του». «Δεν μπορώ να φανταστώ ή να καταλάβω πώς οι 2.000 νέοι κατάλαβαν μια λέξη από αυτό για το οποίο μιλούσε», δήλωσε στην The Sun η Ingrid Seward, αρχισυντάκτρια του Majesty Magazine. «Δεν είχε νόημα. Ήταν όλα για αυτήν και τα σχετίζονταν όλα με τον εαυτό της. Δεν νομίζω ότι ήξερε για τι πράγμα μιλούσε. Ήταν απλώς «εγώ, εγώ, εγώ» και επαινούσε εαυτόν», πρόσθεσε η ίδια.

Ο συγγραφέας βασιλικών θεμάτων, Phil Dampier, κατηγόρησε από την πλευρά του την Μέγκαν Μαρκλ ότι «θέλει να ακούγεται ειλικρινής» καθώς ανέβηκε στη σκηνή χαμογελαστή και εμφανίστηκε πολύ φιλική. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές της, ο Dampier ισχυρίζεται ότι «υπήρχε σοβαρή έλλειψη περιεχομένου σε αυτά που έλεγε». Ο Dampier ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο πρίγκιπας Χάρι φαίνονταν ότι «ένιωθε άβολα», όταν αναφέρθηκε σε αυτόν στην ομιλία της. «Ήταν ξεκάθαρα ανάμεσα σε φίλους και το νεανικό κοινό ήταν ξεκάθαρα με το μέρος της. Επικρότησαν αρκετά βαρετά σχόλια ότι είναι σύζυγος και μητέρα», είπε, προσθέτοντας: «Αλλά όσον αφορά το τι έλεγε στην πραγματικότητα, δεν έχω ιδέα.

Η ομιλία αφορούσε πραγματικά αυτήν. Τη χρησιμοποίησε ως μέσο για να μιλήσει για τον εαυτό της και την προηγούμενη ενασχόλησή της με τον οργανισμό, αλλά δεν είπε τίποτα πρακτικό στο κοινό όσον αφορά  συμβουλές για να εκπληρώσει τις δυνατότητές του». Με όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι το ζευγάρι που μένει σε απόσταση αναπνοής από τον Γούλιαμ και τη Κέιτ, αλλά δεν θα συναντηθεί μαζί τους, έγινε δεκτό στα πάτρια εδάφη του πρίγκιπα με γιουχαΐσματα. Συγκεκριμένα στον σταθμό Euston στο Λονδίνο, όπου  οι υπεύθυνοι ασφαλείας τους πέρασαν όσο πιο διακριτικά μπορούσαν από μια πλαϊνή είσοδο, η κάμερα έπιασε έναν από τους διαδηλωτές που κρατούσε πλακάτ στο οποίοι αναγραφόταν η φράση «ψεύτικα βασιλικά μέλη»…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ