Βασίλισσα Ελισάβετ: Το στυλ ντυσίματος - τα αγαπημένα της έντονα χρώματα, τα κλασικά χαμηλά παπούτσια, το μαύρο τσαντικό (φωτό & βίντεο)

Fashion icon!

Η μακροβιότερη μονάρχης βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, την Πέμπτη, στο κάστρο Balmoral.

Κατά την διάκρεια της 70χρονης βασιλείας της είδαμε το στυλ της να αλλάζει, αν και σίγουρα στην μνήμη μας θα μείνουν χαραγμένα τα έντονα χρώματα που συνήθιζε να φορά. Πάντα βέβαια συνδυασμένα με χαμηλό παπούτσι και κλασική μαύρη τσάντα.

Από τα φορέματα της δεκαετίας του '50, μέχρι τα κομψά σύνολα της δεκαετίας του '80 και τα πολύχρωμα μάλλινα παλτό, η βασίλισσα έκανε πάντα ένα fashion statement.

Κάποτε, σύμφωνα με το Page Six, η ίδια είχε πει: «έπρεπε να με δουν για να με πιστέψουν», εξ ου και η τάση της να επιλέγει ζωηρές αποχρώσεις που ξεχώριζουν από μακριά.

Όπως και η δημόσια ζωή της, η γκαρνταρόμπα της βασίλισσας ήταν μια ορατή εκδήλωση του ρόλου της ως μονάρχης.

Η Hazel Clark, καθηγήτρια Σχεδιασμού και Σπουδών Μόδας στο Parsons School of Design, πιστεύει ότι οι ενδυματολογικές επιλογές της είχαν να κάνουν με το προσωπικό της στυλ, παρά με το να ακολουθεί απλά τις τάσεις της μόδας, αναφέρει το time.com.

«Θα προτιμούσα να περιγράψω τις ενδυματολογικές επιλογές της βασίλισσας ως «μη μόδα», αλλά με μια πολύ έντονη αίσθηση του στυλ, την οποία έχει αναπτύξει και εκλεπτύνει σε όλη της τη ζωή. Πιστεύω ότι βοήθησε επίσης στην επικοινωνία της ιδιότητάς της ως παγκόσμιου ηγέτη: Με άλλα λόγια, αυτή η αίσθηση συνέπειας στην εμφάνισή της δημιουργεί μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και συνέχειας» είπε η Clark.

Όσο ακόμα ήταν πριγκίπισσα η Ελισάβετ προτιμούσε τις καθαρές σιλουέτες με τονισμένη μέση - ένα στυλ που αντικατόπτριζε άλλωστε την εποχή. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EDOM (@neutramam)

 

Ο Β' Παγκόσμιος τελειώσε δύο χρόνια πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο και εκείνη την εποχή η τότε πριγκίπισσα χρησιμοποίησε κουπόνια σίτισης, που είχε κρατήσει, για να αγοράσει το τούλι, το σιφόν και το μετάξι για το βασιλικό νυφικό της, το οποίο και ήταν επικαλυμμένο με μαργαριτάρια και σχεδιασμένο από τον Norman Hartnell. (Της δόθηκαν επίσης 200 επιπλέον κουπόνια για τον βασιλικό γάμο.)

Έξι χρόνια ργότερα στράφηκε ξανά στον Hartnell για το περίφημο φόρεμα που φόρεσε στη στέψη της. Όταν ανέβηκε στον θρόνο η γκαρνταρόμπα της είχε πλέον άμεση σχέση με τον νέο της ρόλο ως μονάρχης.

Έχοντας αυτό κατά νου, προτιμούσε κλασικές, καθαρές γραμμές και εμφανίσεις που ήταν κομψές, αλλά όχι απαραιτήτως μέσα στις εκάστοτε τάσεις.

Και παρόλο που κανείς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει συντηρητικό το γενικό στυλ της (όσον αφορά τις γραμμές που επέλεξε), η ίδια βρήκε τρόπο για να εκφράσει τις ιδιοτροπίες της, στρεφόμενη σε ζωηρά χρώματα, έντονα prints και αξεσουάρ όπως καπέλα, γάντια και τσαντάκια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα καπέλα - αναπόσπαστο μέρος του royal style - έγιναν ένα είδος «υπογραφής» για την μονάρχη, που καθιέρωσε στην συνέχεια τα μονόχρωμα looks.

Όσο για τις βραδινές της εμφανίσεις η Ελισάβετ λάτρευε τα μακρυμάνικα φόρεματα - τις περισσότερες φορές διακοσμημένα με κρύσταλλα ή πούλιες. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by geebalo (@geebalo)

 

Η επανάληψη αυτής της σιλουέτας δεν ήταν καθόλου βαρετή, αν σκεφτεί κανείς τα αξεσουάρ που ολοκλήρωνανατις εμφανίσεις της: η σωστή τιάρα,  τα γάντια και τα κοσμήματα.

Ομοίως με την ίδια ευκολία μοορούσε να ντυθεί casual. Παρόλο που δεν εμφανιζόταν συχνά με παντελόνια, δεν ήταν λίγες και οι φορές που την είχαμε δει με τα αγαπημένα της άλογα ή στην εξοχή ντυμένη με μπότες Wellington, καπιτονέ τζάκετ, μαντίλες στο κεφάλι και μάλλινα ρούχα. 

 

 

Όσο για τις τάσεις που εισήγαγε η ίδια μάλλον αυτές ήταν το color blocking και μονόχρωμες εμφανίσεις, που την έκαναν ένα πραγματικό fashion icon.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ