Τσελίκ: «Ο Μητσοτάκης απειλεί τα δικαιώματα της Τουρκίας - Να μη γίνει η Ελλάδα κράτος απατεώνας»

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Ο Μητσοτάκης σήμερα απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας όπως απειλεί και την ύπαρξη και τα νόμιμα δικαιώματα της ΤΔΒΚ, και βρίσκεται πίσω από την επιθετικότητα και τις παρενοχλήσεις εναντίον της Γαλάζιας Πατρίδας», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου βορειοδυτικά της Λέσβου, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να εγείρει προκλήσεις.

«Το τελευταίο συμβάν με τα πυρά στο πλοίο ro-ro είναι τραμπουκισμός. Αυτό που λέμε πάντα είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτού του είδους τις παρενοχλήσεις και στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος. Η τουρκική διπλωματία έχει επαρκή ικανότητα και οδικό χάρτη για να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να φεύγει από αυτό το τραπέζι και να μείνει μακριά από τέτοιου είδους ληστρικές κινήσεις», όπως δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η λύση σε όλα τα προβλήματα είναι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τη νομιμότητα και να γίνει ένα κράτος-απατεώνας, ως αποτέλεσμα των εσωτερικών κρίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η διοίκηση της χώρας είναι απασχολημένη μέρα και νύχτα με το να εξηγεί πόσες βάσεις έχουν θέσει άλλα κράτη στη χώρα τους. Σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν αποδοτικοί στην παραγωγή λύσεων για την ειρήνη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ