Κηδεία Ελισάβετ: Το βασιλικό guest list - Δείτε ποιοι εστεμμένοι θα παρευρεθούν - το dress code (φωτό)

Μαργαριτάρια - τα κοσμήματα του πένθους

 

Τη ερχόμενη Δευτέρα 19 Σπετρεμβρίου θα γίνει η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, την περασμένη Πέμπτη.

Παγκόσμιοι ηγέτες, αρχηγοί κρατών και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αναμένεται να δώσουν το παρών, ενώ φυσικά θα παρευρεθούν βασιλιάδες, βασίλισσες και μέλη βασιλικών και αριστοκρατικών οικογενειών.

 Δείτε επίσης: Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Αυτή είναι η λίστα καλεσμένων & ιδού τα yes, τα no, τα maybe… - Ποιοι έφαγαν πόρτα από το Μπάκιγχαμ

Πάμε να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά ποιοι είναι οι εστεμμένοι που θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για την κηδεία της Ελισάβετ, αλλά και ποιο είναι το dress code που πρέπει να ακολουθήσουν.

Οι βασιλείς που θα πάνε στην κηδεία της Ελισάβετ

Αυτοκράτορας Ναρουχίτο και αυτοκράτειρα Μασάκο της Ιαπωνίας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Actu Japon (@actu.japon)

Βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ και βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας

Πρίγκιπας Φελίπε VI και βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας

Βασιλιάς Φίλιππος και βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου

Βασίλισσα Μαργκρέτε II της Δανίας, πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ και πριγκίπισσα διάδοχος Μαίρη

 

 

Βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος και βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας

Βασιλιάς Χάραλντ V και βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό

Ο Μεγάλος Δούκας Henri και η Μεγάλη Δούκισσα Maria Teresa του Λουξεμβούργου

Ο μονάρχης της Μαλαισίας Al-Sultan Abdullah Al-Haj of Pahang και η σύζυγός του Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah

Ο βασιλιάς Tupou VI της Τόνγκα

Ο βασιλιάς Jigme και η βασίλισσα Queen Jetsun του Μπουτάν

Χουάν Κάρλος I, τέως βασιλιάς Ισπανίας, και η σύζυγός του Σοφία

 

 

Δείτε επίσης:Αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος: Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας με δικά του έξοδα από το Άμπου Ντάμπι στο Λονδίνο - Για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Συνεχίζουμε με τον εδνυματολογικό κώδικα που καλούνται να ακολουθήσουν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Πένθιμο βέλος για τις κυρίες

Φυσικά το μαύρο - όπως σε όλες τις κηδείες - είναι must, αν και δεν αποκλείεται να δούμε και σύνολα σε σκούρο πράσινο ή μωβ.

 Ωστόσο οι γαμαζοίματες - συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον και της Δούκισσας του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ  -  θα πρέπει να φορέσουν πένθιμο βέλο.

Όπως αναφέρει το hellomagazine.com είναι κάτι που συνηθίζεται, εδώ και δεκαετίες (στις royal κηδείες) με την Κέιτ να φορά ένα διακριτικό βέλο, στο τελευταίο «αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο τον  Απρίλιο του 2021.

Το πένθιμο βέλο είναι συμβολικό και πρακτικό, αφού κρύβει το πρόσωπο αυτού που πενθεί, ενώ στην περίπτωση των γαλαζοαίματων τους «προστατεύει» και από τους φωτογράφους. Συνήθως κατασκευάζονται από δαντέλα, τούλι ή λεπτό διχτυωτό υλικό που επιτρέπει στο άτομο που το φορά να βλέπει μέσα από αυτό.

Χωρίς στρατιωτική στολή ο πρίγκιπας Χάρι

Παράλληλα σε τέτοιου είδους τελετές να ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να φορούν στρατιωτικές στολές. Ο πρίγκιπας Άντριου, Δούκας της Υόρκης, μετά τα σκάναδαλα, δεν αναμένεται να φορέσει στολή παρά μόνο ως ειδικό σημάδι σεβασμού προς τη βασίλισσα στην τελευταία αγρυπνία. 

Την ίδια ώρα μια πηγή επιβεβαιώνει στο BAZAAR.com ότι, σε αντίθεση με την εξαίρεση που έγινε για τον Άντριου, ο πρίγκιπας Χάρι δεν έχει λάβει άδεια να φορέσει τη στολή του σε οποιαδήποτε τελετουργική εκδήλωση. Υπενθυνμίζεται ότι ο γιος του βασιλιά Καρόλου και η σύζυγός του απαρνήθηκαν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και πλέον ζουν στην Κλαιφόρνια των ΗΠΑ. 

Μαργαριτάρια - τα κοσμήματα του πένθους

Τα μαργαριτάρια αναφέρονται συχνά ως «κοσμήματα πένθους», μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της Βασίλισσας Βικτώριας. Έτσι πολλές royals αναμένεται να εμφανιστούν με κάποιο ανάλογο κομμάτι. 

Μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Αλβέρτου, η βασίλισσα Βικτώρια λέγεται πως φορούσε μαύρα για 40 χρόνια και αξεσουάρ με μαύρα ή άχρωμα πετράδια- ανάμεσά τους και πέρλες - με τα μαργαριτάρια να θεωρείται ότι αντιπροσώπευαν τα δάκρυά της.

Αυτή η παράδοση συνεχίζεται και οι royal κυρίες συνηθίζουν να βάζουν μαργαριτάρια, όταν παρευρίσκονται σε κηδείες.  Η ίδια η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε μαργαριτάρια στις κηδείες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ'.

 

 

Η Lady Di εθεάθη επίσης να φοράει μαργαριτάρια όταν παρευρέθηκε στην κηδεία του Ιταλού σχεδιαστή μόδας και δημιουργού του ομώνυμου οίκου, Gianni Versace

Πολλά βλέμματα στράφηκαν επίσης στο μαργαριταρένιο κολιέ της πριγκίπισσας Κέιτ στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου και πιστεύεται ότι φόρεσε το κολιέ για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα και την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, αναφέρει το hellomagazine.com.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ