Lady Louise Windsor - η προτελευταία 18χρονη εγγονή της Ελισάβετ - Ο πρόωρος τοκετός & τα χειρουργεία για τον στραβισμό (φωτό & βίντεο)

Ποια είναι η νεαρή royal;

Η Lady Louise Windsor ήταν ένα από τα 8 εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, που στάθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου γύρω από το φέρετρο της μονάρχη, το οποίο παραμένει στο Ουέστμινστερ, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να αποτίσει φόρο τιμής, έως και την Δευτέρα, όποτε και τα πραγματοποιηθεί η κηδεία της.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι η 18χρονη royal. Η Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ Lady Louise Windsor( Λουίζα Αλίκη Ελισαβετ Μαρία - Louise Alice Elizabeth Mary) γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2003 και είναι το μεγαλύτερο παιδί και η μοναδική κόρη του Πρίγκιπα Εντουαρντ Κόμη του Ουέσσεξ (γιος της Ελισάβετ) και της Σοφίας, Κόμισσας του Ουέσσεξ, οι οποίο έχουν επίσης έναν 14χρονο γιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalfamily_archive

Ειναι 16η στην σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρονο.  Στις 29 Απριλίου 2011, ήταν μια από τις παράνυφους στο γάμο του εξάδελφου της, Πρίγκιπα Ουίλαιμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Ο πρόωρος τοκετός και τα χειρουργεία για τον στραβισμό

Η Louise ήρθε στον κόσμο πρόωρα στο Νοσοκομείο Φρίμλεϊ Παρκ στο Σάρρεϋ, μετά την εσπευσμένη μεταφορά της μητέρας της, με ασθενοφόρο, από το σπίτι τους στο Μπάγκσοτ Παρκ του Ουέσσεξ, αλλά ο πρίγκιπας Έντουαρντ δεν ήταν παρών στη γέννηση λόγω της απρόβλεπτης εξέλιξης.

Γεννήθηκε με καισαρική από τον Βασιλικό Χειρουργό και Γυναικολόγο Μάρκους Σέτσελ, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα, η οποία προκάλεσε σοβαρή απώλεια αίματος τόσο στο παιδί όσο και στη μητέρα.

Η Louise  μεταφέρθηκε  στην νεογνολογική μονάδα του Νοσοκομείου Σεντ Τζόρτζ. Εν τω μεταξύ, η μητέρα της παρέμεινε στο Φρίμλεϊ Παρκ μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2003.

Τα ονόματά της ανακοινώθηκαν στις 27 Νοεμβρίου και  βαφτίστηκε στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Κάστρου Ουίνδσορ στις 24 Απριλίου 2004. Νονοί της ήταν η Λαίδη Σάρα Τσάτο, ο Λόρδος Ίβαρ Μαουντμπάττεν, η Λαίδη Αλεξάνδρα Έθερίνγκτον, η Φραντσέσκα Σβάρτσενμπαχ και ο Ρούπερτ Έλιοττ.

Η Λουίζα γεννήθηκε με εσωτροπία (μορφή στραβισμού) και τον Ιανουάριο του 2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα.Η επέμβαση όμως ήταν ανεπιτυχής και υποβλήθηκε ξανά στα τέλη του 2013.

Εκπαίδευση

Η Louise πήγετο St George's School, στο Windsor Castle πριν μεταφερθεί στο St Mary's School Ascot το 2017. Επέλεξε τα Αγγλικά, την ιστορία, την πολιτική και το δράμα για τα A-Levels της.

Ενώ φοιτούσε στο σχολείο, έλαβε μέρος στα βραβεία The Duke of Edinburgh's Award, τα οποία και ίδρυσε ο παππούς της πρίγκιπας Φίλιππος

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Tea? (@royalttea)

Η Lady Louise ξεκίνησε να σπουδάζει αγγλικά στο Πανεπιστήμιο του St Andrews τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ τον Αύγουστο του 2022, αναφέρθηκε ότι εργαζόταν σε ένα κέντρο κήπου, για το καλοκαίρι.

Μια άριστη ιππέας

Η 18χρονη είναι μέλος του τμήματος Οδηγών και προηγουμένως υπήρξε μέλος των Νεράιδων, του οποίου η γιαγιά της ήταν προστάτιδα και η μητέρα της είναι πρόεδρος.

Διδάχτηκε ιππασία σε νεαρή ηλικία και στους εορτασμούς για τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας στο Γουίνδσορ, το 2016, ίππευσε δίπλα στον πατέρα της. Παράλληλα οδηγεί άμαξες και συμμετέχει σε αγώνες -  ένα άθλημα που διαδόθηκε στη Βρετανία από τον παππού της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Τον Μάιο του 2017, ήταν υπεύθυνη για την καθοδήγηση των άμαξων της Champagne Laurent-Perrier Meet της Βρετανικής Εταιρείας Οδήγησης στο Royal Windsor Horse Show.  Τον Μάιο του 2019, η Louise έλαβε μέρος στην Private Driving Singles carriage drive στο Royal Windsor Horse Show και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Κληρονόμησε μάλιστα τα πόνυ και την αγαπημένη άμαξα του παππού της τον Απρίλιο του 2021, μετά και τον θάνατο του.  ο 2022, οδήγησε μια από τις άμαξές του μπροστά από τη βασίλισσα στο Royal Windsor Horse Show.

Οι τίτλοι της

Από την γέννησή της μέχρι σήμερα: Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ

Νομικά: Η Αυτής Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Λουίζα του Ουέσσεξ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ