Αφίξεις ηγετών στο Λονδίνο: Οι Αυτοκράτορες της Ιαπωνίας & το πολυτελές αεροπλάνο - Προσγειώθηκαν οι Μπάιντεν (φωτό & βίντεο)

Έχουν φτάσει ήδη και οι πρωθυπουργοί του Καναδά και της Αυστραλίας

Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο αρχίζουν να συρρέουν στο Λονδίνο ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας, το πρωί της Δευτέρας.

Το Λονδίνο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη κηδεία δημοσία δαπάνη ύστερα από εκείνη του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965. Η τελετή προσελκύει διακεκριμένους καλεσμένους στη βρετανική πρωτεύουσα.  Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφθασε το βράδυ του Σαββάτου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ.

Το απόγευμα της Κυριακής το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα αποτίσει φόρο τιμής στη σορό της Ελισάβετ Β’, η οποία εξακολουθεί να εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το Westminster Hall θα εκκενωθεί για την περίσταση, αλλά τα μέτρα για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ είναι δρακόντεια.

Ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα παραστεί σε δεξίωση που διοργανώνει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το βράδυ της Κυριακής, προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων.

Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία έφτασαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One. Εκεί τους υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων η πρέσβης των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Jane Hartley και η Jennifer Tolhurst, η Λόρδος- Υπολοχαγός του Essex, σύμφωνα με την Daily Mail.

Μετά την προσγείωση το ζεύγος εθεάθη να φεύγει να φεύγουν με το προεδρικό τεθωρακισμένο όχημα που ονομάζεται «The Beast» (Το κτήνος).

Photos: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο έφτασαν επίσης στη Βρετανία το απόγευμα του Σαββάτου.

 Περίπου 15 ώρες μετά την αναχώρηση από το διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο στη Χανέντα, ένα ιαπωνικό κυβερνητικό τζετ που μετέφερε το αυτοκρατορικό ζευγάρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ κοντά στο Λονδίνο. Αυτό είναι το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό μετά την άνοδο του αυτοκράτορα στο θρόνο το 2019.

Σύμφωνα με το Japantimes.co.jp το ζεύγος, ντυμένο με πένθιμα ρούχα κατέβηκε τις σκάλες του αεροσκάφους και συνομίλησε για λίγο με αξιωματούχους που τους υποδέχτηκαν. Ο αυτοκράτορας  και η αυτοκράτειρα Masako θα μείνουν στο ξεονοδοχείο Claridge's. 

​​​​​​​

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε και ο πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Γκαστόν Μπράουν, είναι μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών που έχουν ήδη φτάσει στο Λονδίνο και επισκέφτηκαν το Λάνκαστερ Χάουζ το Σάββατο για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων.

 

Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Προσκεκλημένοι είναι ακόμα εστεμμένοι, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και ο πατέρας του, ο Χουάν Κάρλος - ο οποίος παραιτήθηκε το 2014 και ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δείτε επίσης: Κηδεία Ελισάβετ: Το βασιλικό guest list - Δείτε ποιοι εστεμμένοι θα παρευρεθούν - το dress code (φωτό)

Το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου στις 11 το πρωί (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας θα τελεστεί η κηδεία, μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 άτομα.

Η αστυνομία έχει σχεδιάσει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αυστηρότερα από εκείνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που διοργανώθηκαν στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ