Τα 9 μην της προπόνησης: Τι δεν πρέπει κάνεις μετά την γυμναστική, αν θες πραγματικά να δεις πρόοδο

Μην ξεχάσεις να νιώσεις περήφανος-η ακόμη μια φορά που αφιέρωσες χρόνο για τον εαυτό σου και να νιώσεις περήφανος-η που τα κατάφερες!

Ήξερες πως το “μετά την προπόνηση” είναι εξίσου σημαντικό με την ίδια την προπόνησή σου;

Αν όχι μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις τη ρουτίνα που ακολουθείς αφότου τελειώνεις την κάθε προπόνηση! Οι περισσότεροι, μετά από μια προπόνηση και μάλιστα σκληρή τις περισσότερες φορές, τείνουν να φεύγουν και να αφήνουν στην άκρη και στην τύχη της την οποία προσπάθεια έχουν κάνει.

Είναι 9 πράγματα όμως που θα χρειαστεί να τα ακολουθείς σαν ευαγγέλιο εάν θέλεις στην πραγματικότητα να δεις πρόοδο στην προπόνηση και να μη τη δεις να πηγαίνει χαμένη!

Τα … 9 ΜΗΝ

1. Παραλείπεις τις διατάσεις

Αποτελεί βασικό κομμάτι για την αποκατάσταση σου, την πρόληψη τραυματισμών και τη διατήρηση της ελαστικότητάς σου.

2. Φύγεις αμέσως μετά την προπόνηση

Δώσε έστω και 5’ χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να πέσουν οι καρδιακο’ι παλμοί στο φυσιολογικό.

3. Ξεχάσεις να ενυδατωθείς

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης χάνουμε αρκετά υγρά που αν δεν τα αναπληρώσουμε αφυδατώνουν τον οργανισμό μας και μας οδηγούν σε κόπωση και τραυματισμούς.

4. Μείνεις με τα ιδρωμένα ρούχα

Ότι στεγνώνει επάνω μας, μας κάνει να “φλερτάρουμε” με ένα κρυωμα,ψύξη ακόμη και τραυματισμό. Άμεση αλλαγή ρουχων λοιπόν είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις!

5. Μείνεις νηστικός-η

Το σώμα μας έχει απαιτήσεις μετά την προπόνηση και όπως ένα αυτοκίνητο χρειάζεται ένα καλό καύσιμο για να προχωρήσει έτσι και το σώμα μας χρειάζεται άμεση τροφή για να προχωρήσει στην καλη αποκατάσταση μετά την προπόνηση.

6. Κάνεις άστατο ύπνο

Ένας καλός ύπνος θα σου δώσει όλα τα οφέλη που χρειάζεσαι για πλήρη αποκατάσταση και ηρεμία του σώματος και του πνεύματος ώστε να μπορείς να επανέλθεις δριμύτερος-η.

7. Πιάσεις το προσωπό σου

Έχοντας πιάσει το γυμναστήριο όλο, καλό θα ήταν να πλύνεις τα χέρια σου πριν πιάσεις το πρόσωπό σου καθώς τα μικρόβια καραδοκούν.

8. Πιεις ποτό ή κάποιο energy drink

Τα περισσότερα περιέχουν πολλές θερμίδες, ζάχαρη και αλάτι, που είναι εντελώς άχρηστα για τον οργανισμό μας μετά την προπόνηση.

9.Αφήσεις την προπόνηση στη τύχη της

Οτιδήποτε καταγράφεται μένει αποτυπωμένο και στα γραπτά αλλά και στο μυαλό! Φρόντισε να καταγράφεις τις επιδόσεις σου ώστε να βλέπεις κάθε φορά το ποσό βελτιώνεσαι και αν πρέπει να διορθώσεις κάτι, γράφει η Γυμνάστρια Βασιλειάδου Χριστίνα στο fmh.gr.

Extra tip:

Μην ξεχάσεις να νιώσεις περήφανος-η ακόμη μια φορά που αφιέρωσες χρόνο για τον εαυτό σου και να νιώσεις περήφανος-η που τα κατάφερες!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ