MacKenzie Scott: H πρώην σύζυγος του Jeff Bezos παίρνει ξανά διαζύγιο - Πάλι ελεύθερη μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου

Ο γάμος τους είχε γίνει μόλις πέρσι...

Η δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος MacKenzie Scott παίρνει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, τον πρώην καθηγητή φυσικών επιστημών Dan Jewett, μετά από λιγότερο από δύο χρόνια γάμου. 

Η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos, που είναι πλέον μία από τις πιο γνωστές φιλάνθρωπες στον κόσμο, ήταν παντρεμένη με τον ιδρυτή της Amazon για 25 χρόνια μέχρι το διαζύγιό τους το 2019.

instagram/allnewsinc

Έλαβε το ένα τέταρτο του μεριδίου του στην Amazon, αξίας τότε 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και έκτοτε έχει δώσει τουλάχιστον 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes  εκτιμά σήμερα την περιουσία του Scott στα 34,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

Το όνομα του Jewett έχει διαγραφεί από τα δημόσια έγγραφα που σχετίζονται με τη φιλανθρωπία της Scott, όπως ανέφεραν πρώτοι οι New York Times. Δεν εμφανίζεται πλέον στις αναρτήσεις της Σκοτ στον ιστότοπο του ιστολογίου Medium, όπου περιγράφει λεπτομερώς τις δωρεές της.

instagram/magazin_kedisi

"Είμαι παντρεμένος με έναν από τους πιο γενναιόδωρους και ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζω - και μαζί της δεσμεύομαι να μεταβιβάσω έναν τεράστιο οικονομικό πλούτο για να υπηρετήσω άλλους", έγραψε ο Jewett στην επιστολή του Giving Pledge που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Dan, δίδασκε προηγουμένως χημεία σε ιδιωτικό σχολείο στο Σιάτλ, στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά της MacKenzie και όπου γνωρίστηκαν.

 

 

Η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos, πρόσφατα δώρισε δύο επαύλεις αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων στο California Community Foundation. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ