Αντρές ετών 10: Το παιδί-θαύμα της ζωγραφικής - Ο μικρός Πικάσο πουλάει τους πίνακες για 250.000δολ & έχει manager δημοσίων σχέσεων

Οι πίνακες του πωλούνται έναντι 50.000 έως και 230.000 ευρώ

 

Οι νέοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες αφθονούν, ελάχιστοι όμως απολαύουν της αναγνώρισης ενός παιδιού – θαύματος με το όνομα Αντρές Βαλένθια.

Τους σουρεαλιστικούς πίνακές του αγοράζουν βαθύπλουτοι συλλέκτες, όπως ο Τόμι Μοτόλα, ενώ τον Ιούνιο έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί σύγχρονης Τέχνης Chase, στο Σόχο της Νέας Υόρκης. Όπως γράφουν οι New York Times και τα 35 έργα του πωλήθηκαν μεταξύ 50.000 και 125.000 ευρώ το καθένα, ένα δημοπρατήθηκε στο Χονγκ Κoνγκ έναντι 165.000 ευρώ, ενώ ένα άλλο έναντι 230.000 ευρώ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Κάπρι.

Credits: Twitter - BlowoutBuzz.com

Ο νεαρός καλλιτέχνης δήλωσε πρόσφατα ότι είναι ευτυχής που μπορεί να σκορπίζει χαρά με την τέχνη του. Για να κάνει τη δήλωσή του στάθηκε, μάλιστα, μπροστά στο έργο του «Ο καθηγητής», έναν πίνακα κυβιστικής τεχνοτροπίας, λάδι και ακρυλικό, ύψους περίπου 120 εκ., ακριβώς όσο και ο δημιουργός του.

Ο Αντρές Βαλένθια, ο «μικρός Πικάσο» όπως τον αποκαλούν, είναι δέκα ετών. Την έμπνευσή του αντλεί από έργα των Ζαν Μισέλ Μπασκιά και Τζορτζ Κόντο, από τα Πόκεμον, την «Γκερνίκα» του Πικάσο και τα στρατιωτάκια με τα οποία παίζει. Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί, Μπέρνι Τσέις, κοιτάζει υπερήφανος τον μικρό ζωγράφο και λέει: «Συνεργάστηκα με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο διάσημος φωτογράφος Πίτερ Μπερντ και ο Κένι Σαρφ. Οι δυνατότητες του Αντρές είναι πολύ μεγαλύτερες».

Ο Αντρές μπορεί να απολαμβάνει τη φήμη του, αλλά ταυτόχρονα είναι μαθητής της πέμπτης δημοτικού και πρέπει καθημερινά να μελετάει τα μαθήματά του. Η μητέρα του, Ελσα Βαλένθια, σχεδιάστρια κοσμημάτων, τονίζει: «Ο γιος μου είναι καλλιτέχνης, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένα παιδί»…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ