Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Αθήνα γέμισε εστιατόρια με αστέρια Michelin - Το Delta, η Σπονδή, ο Botrini, το Soil, το Zillers, η Hytra (φωτό)

Tο Delta και το Soil απέσπασαν αμφότερα από ένα πράσινο αστέρι

Ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια που συμπεριλαμβάνονται στον Michelin Guide 2022 για την Αθήνα.

Στην φετινή έκδοση όπου περιλαμβάνονται συνολικά 27 προτεινόμενα εστιατόρια από τον οδηγό, το Delta στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. απέσπασε με τη μία δυο αστέρια και γίνεται το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που έχει πλέον αυτή τη μεγάλη διάκριση, μια και η Σπονδή υποβαθμίστηκε από τα δυο στο ένα.

Στον γαστρονομικό ουρανό της πρωτεύουσας λάμπουν επίσης δυο καινούργια μονάστερα εστιατόρια, το Soil στο Παγκράτι με σεφ τον Τάσο Μαντή και το The Zillers στο Σύνταγμα, τις γεύσεις του οποίου υπογράφει ο Παύλος Κυριάκης, ενώ τα Botrini’s, Hytra, Varoulko Seaside, CTC και Pelagos διατηρούν για ακόμη μια χρονιά το αστέρι τους.

Τα αθηναϊκά Bib Gourmand, τώρα, παραμένουν ως έχουν με το Nolan, το Οικείο και το Cedro Negro 1985 να ανανεώνουν την  επιβράβευση από τον Michelin για την καλή σχέση ποιότητας και τιμής, αναφέρει το fnl-guide.com. 

Επίσης το Delta και το Soil απέσπασαν αμφότερα από ένα πράσινο αστέρι, ως τα δυο εστιατόρια της Αθήνας που πληρούν κατά τον Michelin σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια βιωσιμότητας και αειφορίας.

Συγχαρητήρια αξίζουν μεταξύ άλλων στους Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο για αυτή την πραγματικά σπουδαία διάκριση, ενώ ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να δοθεί και στους Τάσο Μαντή και  Παύλο Κυριάκη για αυτό το πρώτο milestone καθώς και σε όσους κράτησαν τα αστέρια τους για ακόμη μια χρονιά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ