Πέθανε η Angela Lansbury στα 96 της - Πώς η «Miss Marple» έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στην ιστορία της τηλεόρασης (φωτό & βίντεο)

«Έφυγε» μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η ηθοποιός Angela Lansbury (Άντζελα Λάνσμπερι)μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της.

Η Lansbury, η οποία έγινε διάσημη από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Η συγγραφέας ντετέκτιβ» (Murder, She Wrote), άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

EPA/AΠΕ-ΜΠΕ

CONSOLIDATED NEWS PHOTO/EPA FILE/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κηδεία της θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά η ημερομηνία της δεν ανακοινώθηκε.

Στην τηλεοπτική σειρά που εκτόξευσε τη φήμη της, η ηθοποιός υποδυόταν μια συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που ερευνούσε μυστηριώδεις υποθέσεις στον ελεύθερο χρόνο της. Χάρη σε αυτήν, κέρδισε τέσσερις από τις συνολικά έξι Χρυσές Σφαίρες που κατέκτησε στην καριέρα της.

Γεννημένη στην Αγγλία, η Lansbury μετακόμισε όταν ήταν ακόμα έφηβη στην Αμερική με την μητέρα της και στην καριέρα της είχε εμφανιστεί σε πολλά μιούζικαλ και περισσότερες από 60 ταινίες από τη δεκαετία του 1940.  Το 2014 δε είχε τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ για το σύνολο της προσφοράς της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalfamily_archive

Είχε χαρίσει επίσης την φωνή της στην «Mrs. Potts», την τσγαιέρα από την αγαπημένη ταινία της Disney, η «Πεντάμορφη και το Τέρας».

Σύζυγός της ήταν ο ηθοποιός και παραγωγός Peter Shaw, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003, ενώ υπήρξε επίσης παντρεμένη από το 1945–1946 με τον επίσης ηθοποιό Richard Cromwell.

Η Lansbury απέκτησε δύο παιδιά με τον δεύτερο σύζυγό της, την 69χρονη Deidre Angela Shaw και τον 70χρονο Anthony Pullen Shaw.

Πώς η «Miss Marple» έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στην ιστορία της τηλεόρασης

Η ηθοποιός έφτασε κάποια στιγμή να είναι η πλουσιότερη γυναίκα στην ιστορία της τηλεόρασης χάρη στον ρόλο της ως «Jessica Fletcher» στο «Murder, She Write».

Η Fletcher, ήταν ουσιαστικά η «Miss Marple» της Αμερικής (λογοτεχνικός χαρακτήρας - δημιούργημα της μυθιστοριογράφου αστυνομικής λογοτεχνίας Αγκάθα Κρίστι). Σημειώνεται ότι το 1980, η Angela Lansbury έπαιξε τη «Miss Marple» στο The Mirror Crack'd (EMI, σε σκηνοθεσία Guy Hamilton), βασισμένο στο μυθιστόρημα της Christie's του 1962. 

Όπως αναφέρει η Daily Mail 28 εκατομμύρια τηλεθεατές ήταν καρφωμένοι κάθε εβδομάδα στις οθόνες τους από 1984 έως το 1996, οπότε και παιζόταν το «Murder, She Write».

Η αμοιβή της Angela αυξήθηκε μέσα στα 12 αυτά χρόνια από 41,221.00 ευρώ ανά επεισόδιο, σε 206,105.00 ευρώ, ενώ η ίδια έφτασε να είναι εκτελεστική παραγωγός και να διαπραγματεύεται προσοδοφόρες συμφωνίες με μεγάλα δίκτυα όπως η Universal και το CBS.

Το Murder, She Wrote άλλωστε ήταν δημοφιλές στους διαφημιστές — κάτι που το έκανε δημοφιλές στα τηλεοπτικά δίκτυα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ