Ουκρανία: Νέες πυραυλικές επιθέσεις με drone καμικάζι στο Κίεβο – Οι κάτοικοι στα καταφύγια, ζημιές σε πολυκατοικίες

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν υπάρχουν θύματα 

Νέα εβδομάδα, νέες πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, αρκετές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα νωρίς το πρωί την κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια, ενώ από τις επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι επλήγησαν κυρίως πολυκατοικίες.  Άρθρο του Guardian, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, αναφέρει ότι μία από τις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμού του Κιέβου. Φωτογραφίες που δημοσίευσαν δημοσιογράφοι στο διαδίκτυο δείχνουν κόσμο να περιμένει  σε υπόγεια διάβαση για να προστατευτεί, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβατών.

Οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μία εβδομάδα ακριβώς έπειτα από τα εκτεταμένα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι στις 10η Οκτωβρίου, ρωσικοί βομβαρδισμοί εύρους χωρίς προηγούμενο για μήνες έπληξαν το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 105. Οι βομβαρδισμοί έγιναν σε αντίποινα για την έκρηξη που κατέστρεψε εν μέρει τη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία, υποδομή στρατηγικής σημασίας

Τέλος αξιοσημείωτο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει θεαματικά από σήμερα τη στρατιωτική υποστήριξή της στην Ουκρανία, με την έναρξη αποστολής για την εκπαίδευση στην επικράτεια των κρατών μελών της 15.000 ουκρανών στρατιωτικών και τη χορήγηση νέου πακέτου στρατιωτικών εξοπλισμών, αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ