Ντίνα Νικολάου: Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα και μπούκοβο - χορταστική και πολύ νόστιμη

Comfort πιάτο η σούπα βελουτέ, αλλά με την γλυκοπατάτα και το τυρί κρέμα γίνεται και πολύ χορταστικό. Το μπούκοβο θα σας δώσει πικάντικη γεύση.

Υλικά

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1.500 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Καθαρίζω όλα τα λαχανικά και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνω όλα τα λαχανικά μαζί, αλατίζω και σοτάρω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνω το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και το σκόρδο (αν το θέλετε), ανακατεύω και προσθέτω το ζωμό λαχανικών.

Βράζω τη σούπα για 30-35 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος που θα κόψετε τα λαχανικά) μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Αποσύρω από τη φωτιά και πετάω τα κλαδάκια θυμαριού και τα δαφνόφυλλα. Πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ (ή σε δόσεις στο μπλέντερ) και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Επαναφέρω την σούπα στη φωτιά και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά.

Σερβίρω τη σούπα πασπαλίζοντας με το μπούκοβο και λίγο φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ