Story of the day: O πιο άτυχος άνδρας του κόσμου - Είναι αλλεργικός στον οργασμό του, δεν κάνει σεξ με την κοπέλα του

Ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζει; 

Ένας 27χρονος άνδρας που έχει χαρακτηριστεί ως ο "πιο άτυχος άνθρωπος εν ζωή" πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που τον κάνει να εμφανίζει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη κάθε φορά που έρχεται σε οργασμό.

Η περίπτωση του ανώνυμου άνδρα αναφέρθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Urology Case Reports από μια ομάδα γιατρών που κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς την κατάσταση με αντιισταμινικό.

Οι επιστήμονες περιέγραψαν τη σπάνια ασθένεια του άνδρα ως αλλεργική ή αυτοάνοση αντίδραση στο σπέρμα του, η οποία προκάλεσε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πυρετό, βήχα, φτέρνισμα, μυϊκή αδυναμία, καθώς και προβλήματα συγκέντρωσης, μνήμης, ακόμη και ομιλίας.

Εξαιτίας αυτών των εξουθενωτικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον οργασμό του, ο άνδρας απέφευγε ενεργά να κοιμηθεί με τη φίλη του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσο παράξενη και αν ακούγεται η περίπτωση που περιγράφεται παραπάνω, σίγουρα δεν είναι μοναδική.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αγαπάω, αγάπη, Αποπλάνηση Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels/cottonbro

Οι επιστήμονες έχουν μέχρι στιγμής ανακαλύψει σχεδόν 60 περιπτώσεις ανθρώπων που πάσχουν από αυτή τη σπάνια και σοβαρή κατάσταση, γνωστή ως Σύνδρομο Μετα-Οργασμικής Ασθένειας (POIS).

Στην πραγματικότητα, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως εξουθενωτική αιτία σεξουαλικής δυσλειτουργίας στους άνδρες, αλλά επειδή είναι τόσο σπάνια και ασυνήθιστη, συχνά διαγιγνώσκεται λανθασμένα.

Πολλοί νοσηλευτές ή και γιατροί δεν το γνωρίζουν, πόσο μάλλον ο κόσμος", δήλωσε ο Dr. Andrew Shanholtzer, από την Ιατρική Σχολή William Beaumont του Πανεπιστημίου Oakland. 

Ο κ. Shanholtzer εξηγεί ότι ενώ η ακριβής αιτία της POIS είναι άγνωστη, πιστεύεται ότι ξεκινά μετά από μια μόλυνση ή έναν τραυματισμό στους όρχεις που οδηγεί σε μικροσκοπικές ποσότητες σπέρματος που διαρρέουν στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που πυροδοτεί μια ανοσολογική αντίδραση, σύμφωνα με το odditycentral

"Υπάρχουν ειδικά κύτταρα που ονομάζονται κύτταρα Sertoli, τα οποία περιβάλλουν το σπέρμα και το κρατούν απομονωμένο από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος", εξηγεί ο ερευνητής.

"Όταν τα κύτταρα Sertoli καταστρέφονται, το σπέρμα εκτίθεται για πρώτη φορά στο ανοσοποιητικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο σπέρμα σαν να είναι ιός ή ξένο βακτήριο"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ