Vintage Greek glamour: Η Ειρήνη Παππά, ο Κώστας Γαβράς & ο Yves Montand στην πρεμιέρα του βραβευμένου με Όσκαρ «Ζ»

Κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1970

Η Έλενα Μακρή - Λυμπέρη δημοσίευσε στην σελίδα της @elenasdiary_blog στο Instagram μια απίθανη vinatge φωτογραφία.

Στο ασπρόμαυρο στιγμιότυπο βλέπουμε την Ειρήνη Παππά μαζί με τον Κώστα Γαβρά και τον Yves Montand, όταν οι τρεις τους είχαν βρεθεί στην πρεμιέρα του «Ζ» που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1970.

 

Η αείμνηστη ηθοποιός φορά ένα ζιβάγκο φόρεμα με αστραφτερές λεπτομέρειες και μεγάλα σκουλαρίκια - ένα στυλ χαρακτηριστικό της εποχής, ενώ ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης και ο Γαλλοϊταλός ηθοποιός είναι φυσικά ντυμένοι με επίσημα κοστούμια. 

Στην ανάρτηση διαβάζουμε:  "Greek Glamour: Ειρήνη Παππά, Κώστας Γαβράς και Yves Montand στην πρεμιέρα του «Ζ» που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1970.

«Ξέρετε, δεν είναι απ’ αυτές τις ομορφιές που φτιάχνουν στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής με τις μπογιές» είπε ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης για την συνεργάτιδα και φίλη του με αφορμή τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού τον Σεπτέμβριο . «Ήταν μια αληθινή ομορφιά, που πήγαζε από την ψυχή της.

Η Ειρήνη Παπά ήταν ξεχωριστή. Πριν απ’ όλα, ήταν ο χαρακτήρας της, η δυναμικότητά της. Στον κινηματογράφο ήταν κορίτσια, κοπέλες… Εκείνη ήταν γυναίκα. Είχε μια μοναδική άποψη ζωής που μου άρεσε πολύ και την ξεχώριζε απ’ όλες τις άλλες. Είχα έναν τεράστιο θαυμασμό γι' αυτήν και για τη δουλειά της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ