Κάντο όπως ο Βέλγοι - Πώς θα γλιτώσετε 128 ευρώ στον λογαριασμό του ρεύματος

Σε περίοδο που το κόστος ενέργειας αποτελεί προβληματισμό για όλα τα νοικοκυριά, οι ιδέες για μείωση στο λογαρισμό του ρεύματος έρχονται από παντού.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γνωστός από την εποχή των μνημονίων, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας πρότεινε στους συμπατριώτες του να φορέσουν αυτόν τον χειμώνα και ένα δεύτερο πουλόβερ!

Οι Βέλγοι από την πλευρά τους ζητούν να μειώσουν οι πολίτες τους τον χρόνο που περνούν στο ντους.

Ο στόχος κοινός, είναι να εξοικονομήσουν ενέργεια

Έτσι το ολλανδικό ίδρυμα Milieu Centraal μέτρησε τον χρόνο των Βέλγων στο ντους και προτείνει να ελαττωθεί κατά 4 λεπτά.

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Οι στατιστικές στο Βέλγιο λένε ότι ο χρόνος στο ντους κατά μέσο όρο είναι εννέα λεπτά και ζητάνε να μειωθεί κατά τέσσερα λεπτά και επομένως να μην υπερβαίνει τα πέντε λεπτά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όφελος 128 ευρώ στον λογαριασμό, σύμφωνα με στοιχεία του Milieu Centraal -το οποίο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και το περιβάλλον- που αναπαράγονται από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, μια τέτοια ενέργεια οδηγεί στην εξοικονόμηση 15.000 λίτρων ζεστού νερού και 618 kWh φυσικού αερίου σε ετήσια βάση. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ίδρυμα, το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση 50% λιγότερης ενέργειας από ότι εάν πλένονται στους 40°C.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ