Μάνδρα - θάνατος 17χρονου: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον 14χρονο - ελεύθερος ο πατέρας των παιδιών

Θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας στον 14χρονο από την Μάνδρα που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του την Πέμπτη το βράδυ.

Ο 14χρονος οδηγείται στον ανακριτή ανηλίκων, ενώ υποστηρίζει ότι ο θάνατος του αδελφού του οφείλεται σε ατύχημα και όχι σε πρόθεση να τον βλάψει.

Ο πατέρας του ανήλικου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Τι έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών

Διαμπερές τραύμα στον αυχένα και πυροβολισμό από χαμηλό ύψος  έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του 17χρονου από καραμπίνα στη Μάνδρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν ότι το πόρισμα συνάδει με όσα κατέθεσε ο 14χρονος αδερφός του θύματος. Ο ανήλικος, ομολόγησε χθες μόνο προφορικά ότι πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του. Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν επιβεβαιώνει ίχνη κακοποίησης στον 17χρονο που έχασε τη ζωή του.

«Ο αδερφός μου είχε την καραμπίνα για το κυνήγι. Κάποια στιγμή την έδωσε σε εμένα και πλησίασε ένα γουρούνι για να το τρομάξει, να βγει από τους θάμνους και να μπορέσω εγώ να το πυροβολήσω. Όταν πήρα την καραμπίνα στα χέρια μου, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι» φέρεται να υποστήριξε ο 14χρονος. 

Ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας φέρεται να υποστήριξε νωρίτερα ότι «το παιδί ήρθε μόνο του, τρομαγμένο» και υποστήριξε ότι δεν είχαν καραμπίνα τα παιδιά».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Βέρρρας , ανέφερε ότι όσο είναι σε εξέλιξη η προανάκριση, η διαδικασία είναι μυστική, ενώ πατέρας και γιος ήρθαν αυτοβούλως  στη ΓΑΔΑ για να αποσαφηνίσουν τα ερωτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τον 17χρονο εντόπισε νεκρό με μία σφαίρα ψηλά στον αυχένα ένας περαστικός βοσκός, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα στο νεκρό παιδί υπήρχαν δυο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ