Πέθανε ο τραπεζίτης Έβελιν ντε Ρότσιλντ σε ηλικία 91 ετών - H βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε ζητήσει τις οικονομικές συμβουλές του

Ο ρόλος του στην Rothschild & Co

Ο Βρετανός τραπεζίτης Sir Evelyn de Rothschild πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Ο σερ Έβελιν πέθανε "ειρηνικά στο σπίτι του", ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.

 

'Αφησε πίσω του τη σύζυγό του Lynn και τα τρία του παιδιά Jessica, Anthony και David, καθώς και δύο θετούς γιους, τον Benjamin Forester Stein και τον John Forester Stein.

Ο Sir Evelyn γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1931, γιος του Anthony de Rothschild και της Yvonne Cahen d'Anvers της τραπεζικής οικογένειας Bischoffsheim.

Σπούδασε στο Harrow School και στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πριν αφιερώσει τη ζωή του στην τράπεζα της οικογένειάς του, αφού ο πατέρας του συνταξιοδοτήθηκε το 1961, σύμφωνα με την independent,

Ο Sir Evelyn διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της τράπεζας NM Rothschild and Sons Ltd μεταξύ 1976-2003 και ήταν πρόεδρος του Economist από το 1972-1989.

Το 1989 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα για τις υπηρεσίες του στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ως γόνος της οικονομικής δυναστείας των Ρότσιλντ, υπό την εποπτεία του, το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας της οικογένειάς του αυξήθηκε από 40 εκατομμύρια λίρες σε 4,6 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο Sir Evelyn παντρεύτηκε τρεις φορές, το 1966 με την Jeannette Bishop, το 1973 με τη Victoria Schott και το 2000 με τη Lynn Forester.

Ως ενθουσιώδης προπονητής και ιδιοκτήτης αλόγων, το άλογο του Sir Evelyn, Crystal Ocean, κέρδισε το Hardwicke Stakes στο Royal Ascot το 2018.

Οικογένεια Ρότσιλντ

Η Οικογένεια Ρότσιλντ προφέρεται και ως Ρόθτσιλντ ή Ρόθτσαΐλντ, είναι μια πλούσια εβραϊκή οικογένεια τραπεζιτών που κατάγεται από την Φρανκφούρτη και έγινε γνωστή με τον Μάγερ Άμσκελ Ρότσιλντ (Meyer Amschel Rothschild (1744–1812), δικαστικό παράγοντα της Έσσης-Κάσελ στην Πόλη της Φρανκφούρτης, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο οποίος ίδρυσε τις τραπεζικές του δραστηριότητες το 1760.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους προηγούμενους δικαστικούς παράγοντες, ο Ρότσιλντ κατάφερε να διατηρήσει τον πλούτο του και να ιδρύσει μια διεθνή τραπεζική οικογένεια μέσω των πέντε γιων του, που ίδρυσαν επιχειρήσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Φρανκφούρτη, τη Βιέννη και τη Νάπολη. Η οικογένεια αναβαθμίστηκε και απέκτησε τίτλους ευγενείας στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τεκμηριωμένη ιστορία της οικογένειας ξεκινά από τον 16ο αιώνα στην Φρανκφούρτη. Το όνομά της προέρχεται από το οικογενειακό σπίτι των Ρότσιλντ, που χτίστηκε από τον Isaak Elchanan Bacharach στην Φρανκφούρτη το 1567.

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, καθώς και στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, η οικογένεια Ρότσιλντ κατείχε τη μεγαλύτερη ιδιωτική περιουσία στον κόσμο. Ο πλούτος της οικογένειας διατηρήθηκε και κατά τον 20ο αιώνα, αλλά διαιρέθηκε μεταξύ πολλών απογόνων.

Σήμερα τα ενδιαφέροντά τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των ακινήτων, της εξόρυξης, της ενέργειας, της μικτής γεωργίας, της οινοποίησης και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Αυτό το άρθρο απεικονίζει και τα κτίριά τους, που κοσμούν πόλεις σε όλη τη βορειοδυτική Ευρώπη. Η οικογένεια Ρότσιλντ είναι συχνά αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας, πολλές από τις οποίες έχουν αντισημιτική προέλευση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ