Η Anouchka Delon εύχεται στον μπαμπά της ευτυχισμένα γενέθλια - 87 ετών έγινε ο γοητευτικότερος Γάλλος όλων των εποχών (φωτό)

Η ανάρτηση για τα γενέθλια του Alain Delon

Την Τρίτη ο Alain Delon γιόρτασε τα γενέθλιά του και η κόρη του Anouchka, του ευχήθηκε μέσα από το Instagram.

Το «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου έκλεισε, στις 8 Νοεμβρίου, τα 87 του χρόνια

Ο Delon με την κόρη του Anouchka, photo: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καρπός του έρωτα του σπουδαίου ηθοποιού με την Rosalie van Breemen, η Anouchka δημοσίευσε στην σελίδα της ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο στο οποίο βλέπουμε τον διάσημο πατέρα της, όταν ήταν ακόμα αρκετά νέος να ποζάρει με ένα ψάθινο καπέλο.

«Χρόνια πολλά μπαμπά» έγαρψε στην ανάρτησή της η 31χρονη, που ακολουθεί τα χνάρια του Delon στην υποκριτική.

Ο ετεροθαλής αδελφός της Anthony - τον οποίο απέκτησε ο σταρ με την πρώτη του σύζυγο Nathalie Delon - έγραψε στα σχόλια του post: «Αχ η γλύκα αυτής της φωτογραφίας! Υπέροχη».

 

Σημειώνεται ότι ο Alain Delon απέκτησε ακόμα τον 28χρονο Alain-Fabien με την Breemen. Ο σταρ του σινεμά γνώρισε το μοντέλο από την Ολλανδία το 1987. Η σχέση τους έληξε ωστόσο το 2001. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BAMF Style (@bamfstyle)

 

Ο Delon,  ένας από τους πιο εξέχοντες ηθοποιούς και σύμβολα του σεξ της Ευρώπης από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, κατά τη διάρκεια της καριέρας του  συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Λουκίνο Βισκόντι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι και Λουί Μαλ.

Το 1985 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Η ιστορία μας (1984). Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας.

Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του απονεμήθηκε η τιμητική Χρυσή Άρκτος. Επίσης το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ