Πέθανε η Νίτσα Μαρούδα: H ναζιάρα του ελληνικού κινηματογράφου και πεθερά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (φωτό & βίντεο)

Σε ηλικία 87 ετών

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 87 ετών η Νίτσα Μαρούδα.

Η ηθοποιός, άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς, ενώ σημειώνεται ότι ήταν πεθερά του πρώην υπουργού και νυν επικεφαλή της ομάδας Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή!

Γεννημένη το 1935, μας χάρισε λαπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο... Αύριο 4,30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου... Καλό ταξίδι γλυκειά μας, αγαπημένη Νίτσα» έγραψε στο post του για την «ναζιάρα» του παλιού ελκηνικού κινηματογράφου.

Ποια ήταν η Νίτσα Μαρούδα

Σπούδασε υποκριτική στην Σχολή Μουσικού Θεάτρου Θεοφανίδη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες τις δεκαετίες '60 και '70, στην λεγόμενη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χαρακτηριστικά κωμικούς ρόλους της ναζιάρας ξανθιάς.

Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν Το αγρίμι του Κώστα Καραγιάννη το 1960. Έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Τελευταία της ταινία ήταν Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες (1980) και τελευταία εμφάνιση της στην Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. στην σειρά Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ (1982).

Ήταν χαρακτηριστική η ατάκα της "Θέλετε ένα περγαμόντο;" στην ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης το 1968. Άλλη ατάκα που θα μείνει είναι και το  «Αλέκο χρυσό μου σεεεε παρακαλωωωώ»!

Ίσως ο πλέον γνωστός της ρόλος ήταν αυτό της «Βίκυς» της φιλενάδας του « Αλέκου Σαμιωτάκη» (Αλέκος Αλεξανδράκης) στην αξέχαστη κωμωδία της Φίνος Φιλμς «Δεσποινίς Διευθυντής», με την Τζένη Καρέζη.  Επίσης υποδύθηκε την υπηρέτρια στο «Μια τρελή τρελή οικογένεια». 

Ζεύγος Μεϊμαράκ, photo: NDP

Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά και η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ