Κιβωτός του Κόσμου - Σταϊκούρας: «Το ΥΠΟΙΚ παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις, μετά τις καταγγελίες» (βίντεο)

Τι δήλωσε ο υπουργός

Το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις προς την Κιβωτό του Κόσμου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις, που διερευνώνται ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στο Mega.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών σχετική απόφαση υπέγραψε χθες. «Οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά" ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» προσέθεσε.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το υπουργείο Εσωτερικών απέσυρε διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας, και αφορούσε στην παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σημειώνεται παράλληλα ότι η  Εισαγγελία Ανήλικων αναλαμβάνει την έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών για κακοποίηση, που έγιναν από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλουσα Αρχή.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ