Top Woman: Μία 33χρονη Κινέζα έκανε οικονομίες επί 12 χρόνια & μάζευε λεφτά για να παντρευτεί ο αδερφός της

Του αγόρασε σπίτι, αυτοκίνητο και του χάρισε το εστιατόριό της και όλα αυτά για την «τιμή της νύφης»

Μια Κινέζα έχει πυροδοτήσει διαμάχη στο διαδίκτυο όταν ισχυρίστηκε ότι έχει περάσει τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής της προσπαθώντας να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να εξασφαλίσει ο αδερφός της, νύφη.

Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα στην Κίνα ώστε να καταλάβουμε την συγκεκριμένη γυναίκα.

Ένα από τα απροσδόκητα αποτελέσματα της περιβόητης πολιτικής του ενός παιδιού της ασιατικής χώρας είναι η ανισότητα των φύλων. Για δεκαετίες, πολλά ζευγάρια, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, στόχευαν στα αγόρια. Χιλιάδες γυναίκες έκαναν σε αμβλώσεις κατά φύλο και ακόμη και βρεφοκτονίες προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το μοναδικό τους παιδί ήταν αγόρι.

Τα αρσενικά ήταν αρκετά δυνατά για να εργαστούν και πιο πιθανό να είναι αρκετά επιτυχημένα για να φροντίσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους αργότερα στη ζωή τους. Αυτό δημιούργησε μια σοβαρή ανισότητα μεταξύ των φύλων στην Κίνα, με περισσότερους εργένηδες για κάθε γυναίκα, κάτι που δυσκολεύει πολύ τους άνδρες να εξασφαλίσουν μια νύφη.

Προκειμένου λοιπόν τώρα να μπορέσουν να βρούμε οι άνδρες ταίρι, οι οικογένειές τους προσφέρουν οικονομική υποστήριξη, για να αυξήσουν τις πιθανότητές.

Η «τιμή της νύφης»

Θα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω σε αυτό που ονομάζουν, η «τιμή της νύφης». Αυτή η μακρόχρονη κινεζική παράδοση ότι η οικογένεια του γαμπρού πρέπει να προσφέρει δώρα στην οικογένεια της νύφης με αντάλλαγμα το χέρι της έχει αλλάξει σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Στη δεκαετία του '60 και του '70, τα δώρα ήταν μικρά όπως τα κλινοσκεπάσματα ήταν ο κανόνας, στη συνέχεια στη δεκαετία του '80 ήταν οικιακά ηλεκτρονικά είδη όπως τηλεοράσεις και ψυγεία, αλλά από την οικονομική άνθηση που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, τα πράγματα κλιμακώθηκαν σε σημείο που οι τιμές της νύφης είναι πληρώνεται πλέον σε μετρητά, αυτοκίνητα και σπίτια.

Έτσι εργένηδες από φτωχές οικογένειες έχουν ελάχιστες πιθανότητες να βρουν νύφη και καταφεύγουν στην «εισαγωγή» νεαρών γυναικών από γειτονικές χώρες, άλλες όμως είναι τόσο αποφασισμένες να δουν τους ανύπαντρους άντρες τους να βρίσκουν νύφη με τον παλιομοδίτικο τρόπο που θυσιάζουν τον δικό τους ζει στη διαδικασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μια 33χρονη γυναίκα από την επαρχία Anhui, στην ανατολική Κίνα, η οποία φέρεται να αφιέρωσε τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής της για να διασφαλίσει ότι ο αδερφός της έχει αρκετό πλούτο για να εξασφαλίσει μια σύζυγο.

Η συγκεκριμένη είπε στο Miaowen Video ότι είχε ένα μικρό εστιατόριο που ειδικεύεται στις κινέζικες τηγανίτες με μηνιαίο τζίρο 100.000 γιουάν (14.000 δολάρια). Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει τα κέρδη για τον εαυτό της τα τελευταία 12 χρόνια, είχε επενδύσει σε ένα σπίτι 129 τετραγωνικών μέτρων και ένα νέο αυτοκίνητο για τον αδερφό της, και του είχε χαρίσει επίσης το εστιατόριό της…

«Θα σκεφτώ τον εαυτό μου αφού παντρευτεί ο αδερφός μου, ο γάμος μου μπορεί να περιμένει», είπε η ανύπαντρη γυναίκα.

Η γυναίκα είπε ότι δεν είχε αποκτήσει ακόμα σπίτι για τον εαυτό της, επαναλαμβάνοντας ότι ο αδερφός της ήταν η προτεραιότητα και ότι θα είχε περισσότερο χρόνο να ανησυχεί για τον εαυτό της αφού παντρευτεί. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι απόψεις της πυροδότησαν μια έντονη συζήτηση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων να εκφράζουν τον οίκτο τους για εκείνη, και μερικούς να την κατηγορούν ακόμη και ότι έδωσε το κακό παράδειγμα.

«Ο αδερφός της δεν μπορεί να δουλέψει ή κάτι τέτοιο; Αυτό είναι άδικο για τη φτωχή αδερφή!» σχολίασε κάποιος, «Όσο περισσότερα δίνει στον αδερφό της, τόσο περισσότερο ο αδερφός της μπορεί να το θεωρήσει δεδομένο», έγραψε ένας άλλος.

Απαντώντας σε όλη την κριτική, η γυναίκα είπε απλώς ότι οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι πέρασε η οικογένειά της όλα αυτά τα χρόνια, οπότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν τα κίνητρά της.

«Η ζωή του καθενός είναι διαφορετική. Μπορεί να μην έχουν βιώσει δυσκολίες όπως εμείς στην παιδική μας ηλικία, οπότε είναι φυσιολογικό να μην τους καταλαβαίνουν», είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ