Η 28χρονη Xia έχασε το μάτι της σε τροχαίο - Σήμερα γίνεται η πρώτη γυναίκα με βιονικό οφθαλμό στον κόσμο

Η ιστορία της συγκινεί! 

Μια νεαρή Κινέζα που έχασε το μάτι της σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα αφιέρωσε τη ζωή της στη δημιουργία προσθετικών ματιών που λάμπουν σε διάφορα χρώματα.

Το 2013, η Xia Tong έχασε το ένα της μάτι σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ήταν μόλις 18 ετών τότε και το αντικατέστησε με ένα προσθετικό μάτι.

Αντί να χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό της και να αποφεύγει τους ανθρώπους εξαιτίας της εμφάνισής της, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να αλλάξει την κατάστασή της για να ξεχωρίσει.

Αφού σπούδασε για να γίνει τεχνικός προσθετικών ματιών (ocularist), η Xia Tong άρχισε να κατασκευάζει κάθε είδους μοναδικά προσθετικά για τον εαυτό της, τα οποία παρουσίαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας σιγά σιγά ένα πιστό κοινό.

 

 

Η Xia Tong είναι απόλυτα ικανή να φτιάχνει κλασικά προσθετικά μάτια που δεν διακρίνονται σχεδόν καθόλου από τα πραγματικά, αλλά είναι περισσότερο γνωστή για τα "βιονικά μάτια" της που φωτίζονται σε διάφορα χρώματα και αναβοσβήνουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σύντομα βίντεο με την ίδια να τα δοκιμάζει, 'εγιναν viral στην Κίνα, αναφέρει το odditycentral

Η 28χρονη γυναίκα δήλωσε στο Beijing News ότι ασχολήθηκε με την κατασκευή προσθετικών ματιών για να βοηθήσει ανθρώπους σαν κι αυτήν να αντιμετωπίσουν προβλήματα αυτοπεποίθησης.

Είχε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που είχαν απομονωθεί ή είχαν χαμηλή αυτοπεποίθηση μετά την απώλεια ενός ματιού, και αυτό την ενέπνευσε να γίνει οφθαλμίατρος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ