Θερίζει ο στρεπτόκοκκος Α’ στη Βρετανία: Ακόμα 3 αγγελούδια χάθηκαν – Έως τώρα έχουν πεθάνει 15 παιδιά

Η αναφορά της υπηρεσίας Υγείας κάνει λόγο για τέσσερις φορές περισσότερα κρούσματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Δεκαπέντε παιδιά κάτω των 15 ετών έχουν πεθάνει τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού διαγνώστηκαν με στρεπτόκοκκου Α, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία.

Στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) αποκαλύπτουν ότι 13 από αυτά τα παιδιά έχουν πεθάνει στην Αγγλία από τον Σεπτέμβριο. Οι άλλοι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στο Μπέλφαστ και την Ουαλία.

Τα κρούσματα στρεπτόκοκκου Α έχουν αναφερθεί ότι είναι περισσότερο από τέσσερις φορές υψηλότερα φέτος, σε σύγκριση με τους μέσους όρους των προηγούμενων ετών.

Στα θύματα περιλαμβάνονται ο 4χρονος, Μοχάμεντ Ιμπραήμ Αλί, ένα γεμάτο ενέργεια τετράχρονο αγόρι από το Μπάκιγχαμσάιρ και η Στέλλα-Λίλι ΜακΚορκιντέιλ, 5 ετών, από το Μπέλφαστ, που ήταν το «φως τους ήλιου» για τους γονείς της. Η Χάννα Ροπ μια από την Ουαλία, πέθανε επίσης – με τον πατέρα της να ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί αν της έδιναν αντιβιοτικά.

Στέλλα-Λίλι ΜακΚορκιντέι

Εν τω μεταξύ, οι γονείς της Καμίλα Ρόουζ Μπερνς ζήτησαν από τους Βρετανούς να προσευχηθούν για το τετράχρονο παιδί τους, το οποίο παραμένει σε ΜΕΘ του Λίβερπουλ που παλεύει με τον στρεπτόκοκκο Α.

Μοχάμεντ Ιμπραήμ Αλί (Φωτό: Just Giving)

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι υπήρξαν 652 αναφορές του στρεπτόκοκκου από τον Σεπτέμβριο – περισσότερα από το σύνολό τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Χάννα Ροπ (Φωτό: Wales News Service)

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 85 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών, σε σύγκριση με 194 κρούσματα που είχαμε την περίοδο 2017/2018.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα 60 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας πέντε έως εννέα ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ