Μουντιάλ 2022: Κροατία και Μαρόκο για την 3η θέση, «τελευταίος χορός» για Μόντριτς - Δείτε πως έφτασαν οι ομάδες στον ημιτελικό (βίντεο)

Σέντρα στις 17:00, ζωντανά από τον ANT1

Η Κροατία και το Μαρόκο ηττήθηκαν από την Αργεντινή και τη Γαλλία αντίστοιχα στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλουν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την ήδη επιτυχημένη πορεία τους στα γήπεδα του Κατάρ στις 17:00 στο «Καλίφα» στη Ντόχα (ANT1 και ANT1+) στον μικρό τελικό.

Για τους Αφρικανούς το ότι βρίσκονται στον τελικό της... παρηγοριάς - όπως συνηθίζεται να αποκαλείται - και διεκδικούν την 3η θέση του Μουντιάλ είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, καθώς είναι η πρώτη ομάδα από την δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρο του πλανήτη που καταφέρνει να φτάσει τόσο ψηλά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από την άλλη οι Κροάτες που έχουν ήδη βρεθεί στην 2η θέση το 2018 στη Ρωσία όταν και ηττήθηκαν στον τελικό από τη Γαλλία με 4-2, θα επιθυμούσαν να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση από την 1η θέση στον «τελευταίο χορό» του 37χρονου πλέον Λούκα Μόντριτς με το εθνόσημο σε Μουντιάλ.

Ωστόσο τους στέρησε αυτή τη δυνατότητα η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από τα πόδια του για να βρίσκεται αυτός στον τελικό της Κυριακής και να πει το δικό του «αντίο» στα Παγκόσμια Κύπελλα έχοντας κατακτήσει το πρώτο του.

Τόσο ο Βαλίντ Ρεγκραγκί, όσο κι ο Ζλάτκο Ντάλιτς περιμένουν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι απ’ το 0-0 της πρεμιέρας τους στο τουρνουά.

Ο 47χρονος Γαλλομαροκινός τεχνικός δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις πολύτιμες υπηρεσίες του αρχηγού και ηγέτη της ομάδας Ρομέιν Σαΐς, ο οποίος μπήκε κι έπαιξε τραυματίας στον ημιτελικό με τους Γάλλους, αλλά δεν… άντεξε τους πόνους στο μηρό του κι αντικαταστάθηκε, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ναϊέφ Αγκουέρ στο κέντρο της άμυνας, αλλά και του αριστερού μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Νουσαΐρ Μαζραουί.

Ο 56χρονος Κροάτης τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους «λαβωμένους» Γιόσκο Γκβάρντιολ και Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν με τίποτα τον μικρό τελικό.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πάλι στο Μουντιάλ του Κατάρ. Στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των «ομίλων», πριν από 24 ημέρες είχαν έρθει ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0). Πάντως οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ακόμα μία φορά το 1996 έπαιξαν στον ημιτελικό του «King Hassan II International Cup», όπου έμειναν στο ισόπαλο 2-2, με τους Κροάτες να επικρατούν ακολούθως 7-6 στα πέναλτι.

Το πανόραμα του Μουντιάλ 2022

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

17:00 Αργεντινή-Γαλλία Στάδιο Lusail – ΑΝΤ1.

Μικρός Τελικός

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

17:00 Μαρόκο-Κροατία Διεθνές Στάδιο Khalifa – ΑΝΤ1

Ημιτελικά

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

21:00 Κροατία-Αργεντινή 0-3 Στάδιο Lusail – ΑΝΤ1

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

21:00 Μαρόκο-Γαλλία, Στάδιο 0-2 Al-Bayt – ΑΝΤ1

Οι αγώνες στα προημιτελικά «8»

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

Κροατία - Βραζιλία 2-4 πέν. (1-1- κ.α., παρ.) (Στάδιο Education City, Ντόχα)

Ολλανδία - Αργεντινή 3-4 πέν. (2-2 κ.α., παρ.) (Στάδιο Lusail, Lusail)

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

17:00 Μαρόκο-Πορτογαλία 1-0 Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)

21:00 Αγγλία - Γαλλία 1-2 (Στάδιο Lusail, Lusail)

Φάση των «16», αποτελέσματα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Ολλανδία - ΗΠΑ 3-1, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)

Αργεντινή - Αυστραλία 2-1, (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Γαλλία – Πολωνία 3-1, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)

Αγγλία – Σενεγάλη 3-0, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Ιαπωνία – Κροατία 1-3 πέν. (1-1 κ.α., παρ.) (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-0 (974 Stadium, Ντόχα)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

17:00 Μαρόκο – Ισπανία 3-0 πέν. (0-0 κ.α., παρ.) (Στάδιο Education City, Ντόχα)

21:00 Πορτογαλία – Ελβετία 6-1 (Στάδιο Lusail, Lusail)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ